IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се случва, ако вместо масло сипеш киселина в мотора?

Блогърите от "Гараж 54" направиха поредния шантав експеримент (ВИДЕО)

Блогърите от YouTube-канала "Гараж 54" този път решиха да проверят, какво ще се случи с двигателя на ВАЗ-2110, ако източат моторното масло, а след това сипят киселина. След продължилия два дни експеримент, двигателят на многострадалната "Лада" продължи да дава признаци на живот.


двигател експеримент


В началото блогърите източиха цялото масло от мотора, като след това провериха внимателно, дали все пак не е останало нещо в двигателя. След това, използвайки предпазни средства, изляха около половин литър електролит в агрегата и се опитаха да запалят автомобила.

Моторът на ВАЗ-2110 поработи около 30 секунди, след което започна да пуши и да гърми, като в крайна сметка угасна. Блогърите решиха да го оставят за 24 часа в това състояние, за да видян, какво ще стане на другия ден. След като на следващото утро не видяха някакво промени, ентусиастите пробваха да стартират двигателя, но не успяха.



Блогърите решиха, че трябва да изсушат свещите и да опитат отново, като това даде резултат. И този път обаче моторът поработи около 2 минути и пак загасна. Последва сваляна на капака на клапаните, което показа, че двигателят е напълно окислен и е покрит със слой, приличащ на ръжда. Заради това триенето на движещите се елементи се е увеличило и е довело до прегряване, а киселината напълно е отстранила и малкото останало масло.

Снимка и видео "Гараж 54"

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    умно ( преди 3 години )
    А какво ли щеше да стане, ако вместо свещи бяха заболи пръчки динамит?*** експеримент. Какво са очаквали да стане като са налели киселина?
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до 1 ( преди 3 години )
    Ами какво да очакваш от хора, които на другия ден се сетили да подсушат свещите. Цялата работа е плоска по плоска, отиват на вторични и си губят времето и това на останалите.
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Хората вече правят какви ли не простотии само за да ги гледат и да продават реклами. Добре, че такива не работят в АЕЦ
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Alex ( преди 3 години )
    Това е излишно и нищо не показва, защото краят е известен от начало.Интересно е да се види какво става, ако вместо масло се сипе нафта, която да речем е мнооооогооооо тънко масло, най-грубо казано.
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тъпо