IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще стартира ли двигателят на замръзнал автомобил?

Руски блогъри доказаха със старо БМВ, че това е напълно възможно (ВИДЕО)

Ще стартира ли двигателят на замръзнал автомобил?

Стартирането на двигателя на автомобил по време на адски студ, а и със стар акумулатор, е доста съмнително. В Интернет има стотици драматични истории за това и хиляди остроумни лайфкахове в помощ на шофьори, попаднали в подобна бъркотия. Изглежда, че темата е проучена отдавна и от всички страни. Новосибирските блогъри от YouTube канала "Гараж 54" успяха да видят нов, неочакван ъгъл в нея. Те решиха да доведат до крайност критичната ситуация и да замразят напълно един автомобил. Ще стартира ли двигателят му след това?

За експеримента бе избрано старо BMW, преживяло повече от един такъв опит в творческата лаборатория на блогърите. Те направиха кофраж от дъските и започнаха бавно да поливат нещастната кола с вода (припомняме, това се случва в Сибир, където температурата следобед все още не е над -5 градуса Целзий), докато тя не се превърна в ледена кутия. Е, кабелите за запалване бяха благоразумно изведени навън, а печката в кабината беше оставена да работи.

За изненада на участниците в експеримента, двигателят на автомобила успя да стартира, въпреки че баварецът се беше вледенил целият. Разбира се, колата не можа да мръдне от място, нито да се размрази. За разбиването на леда се наложи да бъде използвана резачка, лопата, на помощ бе повикан дори и трактор.

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Този опит го правиха преди 20 години в предаването Ве Ес Телешоп. Малко магическа добавка и двигателя в ледения блок палеше от раз.
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Доста елементарен "експеримент". Първо външната температура не е под -5, като го гледам как е облечен леко. Второ температурата под леда е по-висока от тази на околната среда. Леда е изолатор и запазва по-висока температура. Не случайно ескимосите си правят къщи от лед. Трето всяка кола в добро здравеби запалила при същите условия.
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Да бе те само немци карат в сибир при екстремно ниски температури нали. Там няма нищо друго освен руски и японски автомобили. Защо ли?
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Йфйф ( преди 4 години )
    Защото е немец, не руски ***