IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се случва, когато заредиш с 5 вида гориво?

Руснаците от Garage54 направиха най-новия си експеримент със стара Lada

Всеки, който е зареждал с грешно гориво, е изпитвал ужас да не повреди двигателя си. Може би обаче не трябва да се притесняваме чак толкова.

Този шофьорски кошмар бе вдъхновение за най-новото видео на Garage 54. И тъй като руснаците действат със замах, те заредиха своята Lada едновременно с пет вида гориво. Количеството от всеки вид е пет литра.
   
    

  
 
Бензиновият двигател започва да работи не само с четири вида бензин с октаново число от 92 до 100, но и със солидна порция дизел.

Дали 20-те процента дизел в резервоара са достатъчни автомобилът да бъде съсипан? В действителност неразрушимият модел не показва ни най-малки симптоми. Още от запалването и спокойното потегляне всичко работи спокойно, тихо и леко. Какъв трябва да бъде делът на дизеловото гориво, преди автомобилът да бъде повреден, не става ясно от видеото.


Снимки: Garage54

0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    veniо ( преди 4 години )
    На служебния партнер му бях заредил 10 литра бензин,обърках пистолета.Допълних с дизел и до Козлодуй си стигнах без проблеми.
  • #13
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Аууу ( преди 4 години )
    Проблема ще настъпи по късно когато види нивото на маслото.
  • #12
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Гранит1 ( преди 4 години )
    В казармата се следеше бензина нафтата беше без пари така често зил 130 вървеше 50/50.Запали ли веднъж и да загрее двигателя нямаше проблем Минал съм 30 000км.така
  • #11
    8 rate up comment 1 rate down comment
    valentinos197 ( преди 4 години )
    Преди година налях на моя мерцедес е320 цди 2007 г 38 литра дизел и 25 литра бензин по погрешка.Изкачих Юндола от Гоце Делчев и така до Стара Загора като на всяка бензиностанция дозареждахс по 3-5 литра дизел.Единственото което усетих е ,че колата бе доста по мощна и доста притеснения естествено.Слава Богу всичко завърши нормално.
  • #10
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Alex ( преди 4 години )
    Поредната *** руска безмислица. Да сложи чист дизел в бензиново БМВ с директно впръскване и в дизелово БМВ чист бензин и да види резултата.
  • #9
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Теория на конспираци ( преди 4 години )
    #8 Аз от личен практически опит съм длъжен да те уведомя, че лично съм кавал турбодизел на Опел с бензин ( неволно разбира се ) . Освен липсата на мощност и кълбата бели пушеци НЯМАШЕ АБСОЛЮТНО НИКАКВИ ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА ДВИГАТЕЛЯ!
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ако бяха успяли да го подкарат едновременно и с 20%газ ,щях да ги призная.
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #6 Никой не ти е казал, че ще се взриви двигателя. Детонации и взривяване на двигател да знаеш, че са съвсем различни неща. Дизеловото гориво в дизеловият двигател се възпламенява вследствие на високо налягане. При по-голямо количество бензин, детонацията ще бъде неконтролируемо голяма и ще повреди необратимо ДВГ работещ с дизелово гориво. Това е, което ще се случи. И това не съм го измислил аз, а се учи по ТЕОРИЯ НА БУТАЛНИТЕ ДВИГАТЕЛИ С ВЪТРЕШНО ГОРЕНЕ
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 4 години )
    В казармата бях налял 120 литра нафта с 60 литра бензин на един Зил 130 С триста зора запали но излязоха черни облаци дим.
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    безумен тест, който безумно се отразява от медиите... което води от своя страна до още безумия да се правят с цел популярност....