IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Само в Русия една "Лада" може да стане Porsche

Boxster с двигател с обем 800 кубика и 65 конски сили също може да е вълнуващ

Само в Русия една

Момчетата от руския Garage 54 са сред тези, които осигуряват в нета някои от най-интересните и щури тунинг проекти, но този техен проект надскача всички граници – все пак едва много хора могат да си представят как една "Лада" ще се превърне в Porsche Boxster, пък било то и от първото поколение на спортния модел.

Porsche Lada

Формулата е проста – на шаси от "Лада" със задно предаване, т.е говорим за платформа от 2106, се инсталира купето и панелите на Boxster. Оказва се, че колесната база на двата толкова различни автомобили е сходно и руското шаси, с някои семпли операции с флекса, може да се справи с тази задача.

Моторът обаче е компромис – с обем едва 800 куб.см и мощност 65 конски сили едва ли е точно това, което искаме от едно Porsche, като задвижва задните колела.

Porsche Lada

Колата изглежда странно, върви прилично и както казват от Гараж 54: Време е за безумни авто експерименти! И видеото го доказва.

0 от 500