IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz направи прозрачен EQC

Идеята е да се представи нагледно задвижващата електрическа технология

Електрическият SUV Mercedes EQC стнана истинска медийна звезда в последните дни, благодарение на офроуд прототипа 4x42. Но германците показват и още нещо, не по-малко интересно, свързано с модела: прозрачен прототип, разкриващ някои от най-важните детайли и технологии в него.



Идеята на концепцията Mercedes EQC cutaway е всеки да може да се запознае какво точно има в един електромобил. Не в салона, разбира се, а под ламарините (и пластмасите) на купето, за да представят нагледна електрическата технология, задвижваща кросоувъра.

Така, капакът, багажникът, цялата дясна страна и компоненти от салона на EQC са се сдобили с разрези на отделни места, повечето покрити с прозрачни панели. По този начин може да се видят части от електромоторите, окабеляването на електрическата система, зарядното устройство, броните, а има и дори разрез на фаровете.



За да се подсили ефекта на представянето на техниката, всеки един прозрачен разрез е осветен с LED диоди. А близо 15-метрова LED лента е инсталирана по протежение на купето, като онагледява процеса по зареждане на батериите.

Ако си мислите, че това е обикновена работа за служителите, то се заблуждавате. Близо 40 специалисти са работили в продължение на десетки часове, за да може да представят детайлно (и прозрачно, разбира се) най-важното от техническата част на електромобила.

Вижте прозрачния Mercedes EQC детайлно в галерията:


Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500