IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi Q8 получи две хибридни версии

Кросоувърът вече може да се зарежда от мрежата

Германската компания Audi разкри две нови модификации на кросоувъра си Q8 - 55 TFSI e quattro и 60 TFSI e quattro. И двете са хибридни, като могат да се зареждат от електропреносната мрежа.


Audi Q8 TFSI e quattro


В основата на силовия агрегат е 3,0-литров бензинов турбомотор, който развива мощност от 340 конски сили, като той е съчетан с електрически двигател и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Акумулаторната батерия е разположена под пода на багажника, като нейният капацитет е 17,8 кВт/ч.

За събиране на енергия по време на движение инженерите на Audi са използвали система за рекуперация, която позволява това да става при натискане на педала на спирачката. В трансмисията е поставена електрическа маслена помпа, която подавам смазка дори при изключен двигател.


Audi Q8 TFSI e quattro


Фирмената система за задвижване на четирите колела quattro стандартно работи в съотношение 40:60, но при сложни условия на пътя прехвърлянето на въртящия момент се променя и става по-голямо на тази ос, която има по-добро сцепление с настилката. Така предните колела могат да получат 85% от тягата, а задните - до 70%.

Максималната мощност на версията 55 TFSI e quattro е 381 конски сили, а на 60 TFSI e quattro - 462 конски сили. И двете модификации могат да се движат само на ток, като при по-слабата пробегът е 56 километра, а при по-мощната - 59 километра.
 

Още снимки на Audi Q8 TFSI e quattro - вижте в галерията:

Снимки: Audi

0 от 500