IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли тежкото Audi RS Q8 наистина да вдигне над 300 км/ч?

Вижте как се справя крос-купето на германски аутобан (ВИДЕО)

Може ли тежкото Audi RS Q8 наистина да вдигне над 300 км/ч?

Когато Audi пусна най-мощната версия на кросоувъра Q8 - RS, инженерите на компанията побързаха да поставят нов скоростен рекорд на пистата "Нюрбургринг". Така автомобилът си спечели титлата "най-бърз сериен кросоувър" на трасето, като измести от първото място Mercedes-AMG GLC 63 S. 

Сега обаче дойде време да се изпита мощното крос-купе и на високосторостно трасе в Германия, на което няма ограничения на скоростта. Екипа на YouTube-канала hartvoorautosNL засне видео, в което демонстрира способности на автомобила, който по паспортни данни може да развие максимална скорост от 304 км/ч.

В клипа се вижда, как RS Q8 ускорява и намалява скоростта на шосето, като го прави максимално безопасно за останалите участници в движенето (доколкото е възможно). В края на видеото пътя пред кросоувъра се освобождава и шофьорът ускорява до впечатляващите 303 км/ч.

Моделът Audi RS Q8 е построен на модулната платформа MLB Evo и е оборудван с 4,0-литров V8 двигател с две турбини, който е съчетан с "мека" хибридна система. Съвкупната мощност е 592 к.с. и 800 Нм, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,8 секунди.

Audi RS Q8
Снимки и видео: YouTube

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Цецо ( преди 3 години )
    Кат бързаш толкоз, що не си вземеш вертолет! Вдига 500 с лекота, и изправя пътя. RS, GT и всякакви тупалки, се карат бавно, с ръката до лакътя... да те видят всички
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Цецо ( преди 3 години )
    Кат бързаш толкоз, що не си вземеш вертолет! Вдига 500 с лекота, и изправя пътя. RS, GT и всякакви тупалки, се карат бавно, с ръката до лакътя... да те видят всички фички:)
  • #7
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Audi ( преди 4 години )
    С лекота! Винаги ми е харесало качеството на Audi вратите се затварят като на хладилник, всичко е на топ ниво, доколкото бмв слагат качествени материали отпред а отзад в салона ниско качествени скърцащи пластмаси. Евала на Audi бие ги всички не само като барзина а и като качество, стига човек да може да си го позволи. Очакваме още от RS тази година както и Q9
  • #6
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Bmw ( преди 4 години )
    Все още не са пробвали BMW X6M COMPETITION... избързват с хвалбата.
  • #5
    2 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    с 600 КОНЯ ОЧАКВАХ ПОНЕ 400 КМ/Ч. ДОСТА ПОСРЕДСТВЕНО.
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    фолксваген са ненадминати в маркетинга пускат капучино с ром на пазара първо изсмукаха рома клиентите на бентли каймака оставиха за клиентите на урус сега клиентите на ауди ще изпият млякото след което ще дойде ред на клиентите които обичат същинското кафе в лицето на порше и най накрая утайките от кафето на най бедните чрез някой нов модел на туарег
  • #3
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Брандо ( преди 4 години )
    AMG ще отговори подобаващо !
  • #2
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ами те не са и високопроходими и надеждни машини в тоя ред на мисли. Физиката не можеш да я победиш. Просто конвергират все повече към коли. Не знам за какво се напъват инженерите да ги решават тея проблеми като накрая пак имаш ... кола. Имам един приятел с Q7 и с усмивка ми е разказвал колко често задира тая кола по разни по-пресечени терени.
  • #1
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Фифо ( преди 4 години )
    Ми, вдигна ги, ама по нанадолнището! :-)