IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar XE стана дизелов хибрид

Обновеният седан е оборудван и с модерна мултимедийна система

След седана си XF британската компания Jaguar обнови и по-големия модел XE. Той претърпя фейслифт през 2019 година, така че сегашните подобрения не са чак толкова много на брой, но някои от тях са съществени.


Jaguar XE


В салона на седана се е появила съвременната мултимедийна система Pivi Pro, която може да работи с две SIM-карти и да се обновява от разстояние. Тя се предлага с екран с 5,5 или 10 инча в зависимост от оборудването. За XE обаче не се предвижва варианта са 11,4-инчов екран, който се предлага при топ-моделите на марката

Моделът обаче получава модернизиран интерфейс на приборния панел и на климатика, което опростява управлението, а също така и йонизатор на въздуха със специален филтър.


Jaguar XE


От техническа гледна точка голямата новост е 2,0-литровият дизелов двигател от семейството Ingenium. Неговата мощност е увеличена от 180 на 204 конски сили, като е допълнен от стартер-генератор, захранван от 48-волтова система. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7,3 секунди.

В гамата на Jaguar XE остават двата бензинови турбомотора, развиващи 250 и 300 конски сили. От началото на 2019 години всички версии на луксозния британски седан се предлагат единствено с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Още снимки на обновения седан - вижте в галерията:

Снимки: Jaguar

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    вижте кой им е дилъра в българия и спрете да си правите илюзии
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    До Teslata ( преди 3 години )
    Хора, които цял живот са карали нови и стари премиум немски автомобили и биха искали нещо по-различно. А относно цифрите, доста са завишени - кажи къде мога да си купя Ягуар на 5 години за 10к и веднага отивам!
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Teslata ( преди 3 години )
    Кой разумен човек би взел автомобил, подобен на този? Обезценка 50% на първата година, а след 5-тата ако го продадеш на 10% от покупната стойност, удряш з.адника в тавана.