IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още 3 милиарда долара бонус за Илон Мъск?

В Европа Tesla ще експериментира с нови батерии и ще поеме "сериозен риск", призна шефът

Задаващият се отчет за тримесечните резултати на Tesla може да донесе на шефа на компанията Илон Мъск нов бонус - най-големия в историята, отбелязва Reuters. Усреднената шестмесечна пазарна капитализация на компанията засега е над 250 милиарда долара, което е условието за четвъртия бонус, предвиден в договора на предприемача.
  
  
Илон Мъск, Германия
Tesla все още се движи по план към доставката на рекордните половин милион автомобила тази година, уверява Мъск


Ако официалният отчет потвърди това, както и данните за печалбата, Мъск ще получи опция за покупка на акции с отстъпка на стойност 3 милиарда щатски долара. Както неведнъж сме отбелязвали, шефът на Tesla не получава заплата от компанията, а вместо това има 12 договорени бонуса, които ще получи при изпълнението на определени критерии. Досега бизнесменът е взел три от тях.

Всеки бонус се изразява в правото Мъск да купи по 8.44 милиона акции на цена 70 долара парчето - около една шеста от текущата им пазарна стойност. Ако теоретично реши да продаде тях и книжата от предишните бонуси, предприемачът ще получи печалба от 11.8 милиарда долара, и пак ще си остане основен акционер в компанията.
  
 
Tesla, гигафабрика, Бранденбург
Така ще изглежда бъдещата Гигафабрика в Бранденбург, Германия


Междувременно самият Мъск във вътрешно писмо до служителите заяви, че компанията все още очаква да продаде рекордните 500 000 автомобила тази година въпреки смущенията от карантинните мерки по света.

Шефът на Tesla потвърди също, че в бъдещия германски завод в Бранденбург ще се произвежда Model Y с изцяло нов тип батерии и технологии, което би могло да доведе до "значителен производствен риск". Фабриката, която трябва да започне работа догодина, ще преобрази начина, по който се правят електромобилите на Tesla, увери Мъск. В основата й са новоразработените цилиндрични батерии формат 4680. Компанията ще изчака две години новата технология да се докаже, и едва тогава ще я въведе и в другите си фабрики - във Фримонт и Шанхай, добави шефът.


 

0 от 500
  • #6
    22 rate up comment 0 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    Чаршафа Кавали Роберто, на Gucci халата Пуерто \: D/Tesla прави космически кораби и коли като между тях разлика няма. Model X с бял салон, 3 реда седалки и изцяло стъклен таван е като катедрала - качи се някой и се почва - кръстене, възклицания О небеса! Боооже! О, Господи :DD Пускам им говорител: Уважаеми пътници, говори Капитанът, добре дошли на борда на нашата авиокомпания! Моля затегнете коланите и се пригответе за излитане! Двигатели в готовност-пълна тяга...Старт! ((после на мивка вътре: ...
  • #5
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    до #10: Прав си, който е бил достатъчно глупав да си купи такава *** се е на***л даже и с повече :D
  • #4
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Мат Уотсън е инфлуенсър, печели си парте като рекламира продукти и който му плати повече има по-добрия продукт, иначе е готин и забавен, но не е особен критерий за журналистически плурализъм...
  • #3
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Нови батерии? Нееее същите са си! И това всички експерти го признаха! А качеството му е безобразно - след случката със счупения носач стотици признаха за същия проблем - това е кoчина, която е много ероятно да ви убие!
  • #2
    2 rate up comment 5 rate down comment
    До 2 ( преди 3 години )
    Я си прочети собствения пост, и пак кажи готова ли е :D
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Горкият, веднага пуснете дарителска сметка да му помогнем.