IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Crossland X получи ново лице и си смени името

Обновеният кросоувър ще се появи на пазара в началото на следващата година

Малкият кросоувър с предно предаване Opel Crossland X, който в началото на 2017 година смени компактния ван Meriva, претърпя планова модернизация. Като образец за нея послужи новата Mokka, представена през това лято. Обновеният модел ще излезе на пазара в началото на 2021 година.


Opel Crossland


Подобно на Mokka и Crossland остана без X в името си и получи новото "лице" на Opel - така наречения Vizor. Това е единен модул, в който са събрани предният панел, оптиката и емблемата на марката, служеща като символичен компас. В него се развиват идеите, които за първи път бяха показани от марката при концепта GT X Experimental от 2018 година.

Обновеният Opel Crossland получава още затъмнени задни светлини, светодиодни фарове а мъгла, хромирани прагове, както и нови 16- и 17-цолови джанти. За модела ще се предлага и версия GS Line+ с черни и червени акценти и ергономични предни седалки. Задният ред може да се премести с 15 см напред, като в зависимост от конфигурацията обемът на багажника варира от 410 до 1255 литра.


Opel Crossland


Моделът е станал по-динамичен благодарение на новите настройки на шасито и кормилното управление, като е получил последната версия на системата за контрол на тягата IntelliGrip. Тя има 5 режима на работа: нормален, сняг, кал, пясък и ESP Off.

В зависимост от нивото на оборудване Crossland ще се предлага с една от трите мултимедийни системи - Radio BT, Multimedia Radio или Multimedia Navi Pro. Предвидени са също цифрови сервизи OpelConnect и безкабелно зарядно за смартфон.


Opel Crossland


Като опции за модела се предлагат още проекционен дисплей, система за аварийно спиране с функция за разпознаване на пешеходци, задна камера, асистент за паркиране, система за контрол на "слепите" зони, система за следене на състоянието на водача и адаптивен круиз-контрол.

Засега от Opel не съобщават за промени в гамата двигатели. Оригиналният Crossland X, чийто най-близък "роднина" е предишното поколение на Peugeot 2008, се предлага с 3-цилиндрови бензинови мотори 1.2 с мощност 83, 110 и 130 к.с., както и с 4-цилиндрови дизели 1.5 със 102 и 120 к.с.

Още снимки на обновения кросоувър - вижте в галерията:


Снимки: Opel

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тези модели бяха интересни именно заради този "Х" в името и защото не се конглокираха с други модели от FCA (шевролет спряха продажбите на "Тракс" в Европа) , а сега "Опел" ще е нискобюджетната гама на французите.