IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какъв ще бъде новият Opel Astra?

Следващото поколение на модела трябва да излезе догодина

През миналата година Opel обнови сериозно един от най-популярните си модели – Astra, като промените засегнаха съвсем леко външния вид на автомобила и по-сериозно гамата двигатели. През 2021 г. обаче трябва да излезе новото поколение, което вече е разработено след обединението между Opel и френската група PSA.


Opel Astra


Бъдещата Astra ще получи напълно нова платформа, която ще го превърне в роднина на моделите на Peugeot и Citroen. Какво точно конструкция ще бъде използвана, не се знае, но е очевидно, че моделът ще претърпи сериозни промени в дизайна. Той ще бъде в новия стил на марката – Vizor, който беше представен при свежото поколение на Mokka, показано по-рано този година.

Именно тези промени накараха дизайнерите на изданието Motor1 да се опитат да предвидят, как ще изглежда новата Astra. Те вградиха Vizor в хечбек с 5 врати, като му поставиха и предната броня от Mokka. Други елементи от екстериора са взаимствани от новото поколение на Corsa, което също беше разработено под контрола на PSA.


Opel Astra


Що се касае до техническите детайли, то те зависят именно от използваната архитектура. По всяка вероятност, Astra ще се предлага и като пълноценен електромобил (както е при вече споменатите Mokka и Corsa), а със сигурност ще има и хибридни версии, които бяха потвърдени от ръководството на Opel.

Традиционните базови двигатели ще бъдат 1,2-литров бензинов с турбо, развиващ до 130 к.с., както и 1,5-литров дизел (до 120 к.с.), но ще се използват и по-големи 2,0-литрови мотори. Стартът на продажбите на новата Astra е планиран за 2021 г., така че премиерата на модела може да се състои до края на 2020 г.

Снимка: Motor1

0 от 500