IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Окачване на Tesla Model S се счупи при 200 км/ч

Компанията отрича некачаствен детайл, но смени колата на собственика

Собственик на Tesla Model S съобщи в швейцарския форум tff-forum.de за неочаквана повреда, възникнала по време на пътуване с електромобила. Той движи по магистрала към Цюрих, като при скорост от 200 км/ч под задното ляво колело се появил дим, а воланът блокирал. Оказало се, че окачването на колата се е счупило, като носачът е блокирал диска на колелото.


Tesla окачване


Авторът на публикацията твърди, че е купил Tesla Model S 90D преди няколко година като нова и до момента е изминал 90 000 км. Той е посетил сервиз на американския производител, но там са му заявили, че повредата на окачването е в следствие на износване и са му поискали 7500 евро за ремонта.

Предстои истинските причини за случилото се да бъдат изяснени от независима експертиза. Не е изключено, повредата да се дължи на некачествен материал. На това мнение са други собственици за Model S, които са коментирали инцидента. Някои от тях твърдят, че са има подобри проблеми, но при различни обстоятелства.


Tesla окачване


В крайна сметка собственикът на тази Tesla е получил друг автомобил, а той самият не крие радостта си от факта, че е останал жив, тъй като счупено окачване при подобна скорост може да стане причина за сериозна катастрофа.

Снимки: tff-forum.de

0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    КЛИМБО ( преди 3 години )
    Да се радва,че е жив. *** американските ***.
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    "SB-17-31-001 February 10, 2017 Tesla Motors, Inc. Service BulletinReplace Front Suspension Lower Fore Links". Имало е подмяна на долните носачи още 2017-та. Кой спал, спал
  • #13
    7 rate up comment 0 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    И аз съм късал пружина на стария американец, но не съм тръгнал да опявам че Форд не струват. "Тарикат мъж не църка" - казали старите хора. Швейцарец с 200? Тва ми звучи като кореняк американец. Там и милионерите не карат с 200 - глобите се изчисляват според доходите. И боли
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 години )
    Ако имам 60к ще си взема една тесла 3 на 2-3г., за каране в София е екстра, но за Европа трябва по-малка кола, справка кой са най-продвните мадели през годините, затова като изкара от завода в Германия по-достъпен модел ~40к ще се получат нещатаЕвала и на реното, цепи по продажби.
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    "повредата на окачването е в следствие на износване" хахаха поздрав за всички превъзбудени елетричари.. аз едно нещо съм научил в живота - не се мятай на нетествани достатъчно неща.. нямаш 2 живота за проба...
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Кви 200 км/ч в Швейцария ве! Я у лево с тия новини ве! Ако си избирам ел. кола от форума Тесла няма да си взема....разбрахме вече понеже се разпада всичко в нея :)))
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    МОйто и при по ниска скорост се чупи!!!
  • #8
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 години )
    Да ама друг път в Швейцария ограничението е 120.Никои не си позволява да превишава скороста
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    До 3. Според мен политиците им разбиха седянката, Мъск просто показа, че може и им отне правото да се оправдават и да мрънкат :-)
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    ааа ( преди 3 години )
    Много лошо