fallback

Да те засекат на аутобана с 240 км/ч

В подобни ситуации е много важен и късметът (ВИДЕО)

Все по-малко са участъците с неограничена скорост на легендарните германски аутобани. Интересът към тях обаче не намалява, дори напротив - много любители на бързото шофиране се насочват към тези магистрали, за да проверят възможностите на автомобила си.

Често това се записва и на камера, разположена в салона на колата. Така е постъпил авторът на видеоканала Carpool of Eren, но при неговия опит за снимки при ускорение с Volkswagen Golf GTI не всичко се получава по план. При движение със 240 км/ч пред хот-хеча, който има 245 коня под капака, внезапно излиза Skoda Rapid Spaceback.

Ясно е какво се случва след това - присветване с дългите светлини, екстремно спиране и опит да се избегне удара, който се оказа неуспешен.

За щастие, и двамата участници в инцидента се разминават с лек уплах и с не толкова тежки поражения по автомобилите. Видеото обаче има над 2,5 млн. гледания, като тоя е доказателство за това, колко опасно е да се кара с подобна скорост.

Снимка и видео: Carpool of Eren

fallback
  • #12
    анонимен ( преди 3 години )
    #10 такива *** като тебе много ги мразя. Никой не ти е дал право да регулираш скоростта на другите. Най много да направиш някой катастрофа докато те изпреварват от дясно
  • #11
    анонимен ( преди 3 години )
    Такива ги има дори и да караш с 130км/ч. Ще излезе в другата лента без да гледа със 100 и резултата ще е същия.
  • #10
    анонимен ( преди 3 години )
    Най-обичам да карам с 140 по нашите магистрали - напълно в рамките на закона - и отзад да късам нервите на някой нашмъркан комплексар с бърза колница за 15000 лева, качваш-се-и-караш...
  • #9
    анонимен ( преди 3 години )
    Много ме кефи как описвате колите - -Фоцфаген Гифт 2.0 ниво на оборудване Спорт бива засечен от Шкода Рапид Космос, ниво на оборудване Alter Mann -както изпсува дойчата в Голфа. Остава да им обявите цените и да дадете адреса на шоурума.
  • #8
    край ( преди 3 години )
    Когато се престрояваш в лява лента ти си длъжен да очакваш, че някой по нея може да се движи с максималното разрешената скорост - за България 130 км/час.Ако някой не движи по нея с 250 - 350 км. в час е нормално да те изненада и вината ще е негова. Пътищата не са писти и вие не сте Хамилтън, а Харалмпи, Харизан или Хаса
  • #7
    анонимен ( преди 3 години )
    Хора които не са стъпвали на немска магистрала, да не се изказват неподготвени.А Пепито да отиде и да върне книжката си на тоя дето му я е дал, оня да му върне агнето и уискито ! Пътищата ще станат по-безопасни с по-малко Пепита.
  • #6
    анонимен ( преди 3 години )
    Този първо кара, като ненормален в натоварен трафик, не си прави сметка, че голфа при 240 не може да спре достатъчно бързо.Второ не тръгна да спира веднага, а си загуби половината време за реакция в святкане с фаровете, което не му позволи да спре на време.До е благодарен, че не беше камион и другия водач успя да му остави достатъчно пространство. И това не е катастрофа със 240 а с макс 180.И на мен ми изскачат редовно, но намалявам веднага като ги видя, а после святкам.
  • #5
    анонимен ( преди 3 години )
    Пепи си е купил книжката. Следващия път се изнеси в карайна лява лента пред някий тир да се отървем от тебе.
  • #4
    до Пепи ( преди 3 години )
    "Никъде не пише че тоя дето кара с 240 км има предимство.", но пише,че престроявайки се в друга лента, трябва да се огледаш и да пропуснеш движещите се в нея автомобили! Демек на магистрала не се возиш "ей така просто", а се гледа и се внимава и се спазват правилата!!!
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    Само за инфо: Изобщо не намаляват участъците без ограничения на скоростта в Германия! Поставят тук-там ограничения било заради ремонт, или според времето, било според трафика, но като цяло ограничения на скоростта Няма!Все пак някои сме по цял ден по тия магистрали, нали!
fallback
Последни