IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Pagani Huayra R ще получи атмосферен двигател

Компанията-производител обеща "изненада" от хиперколата

Основателят и собственик на компанията Pagani Automobili - Хорацио Пагани, обяви предстоящата премиера на нова версия на хиперколата си Huayra. Автомобилът ще получи добавка R към името си, а основното му оръжие ще бъде мощен атмосферен V12 двигател, който ще развива 800 к.с.


Pagani Huayra R


Хиперколата ще бъде представена онлайн на 12 ноември в рамките на специално мероприятие. То се казва Autostyle Design Competition, като се организира с една основна идея - младите дизайнери да могат да покажат своите работи пред света.

Новият атмосферен двигател ще замени досега използвани от Pagani турбомотор AMG V12 6.0. Засега обаче всички подробности се държан в тайна, като от компанията обявиха само, че новата Pagani Huayra R ще може да се конкурира с най-добрите хиперколи на света. И обещаха "изненада" в техническото оборудване на автомобила.

Към момента най-мощната и най-динамична версия на Pagani Huayra е модификацията Imola. Тя се задвижва от мотор Mercedes-AMG V12 6.0, който развива 827 к.с. и 1100 Нм въртящ момент.

Снимка: Pagani

0 от 500