IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

"Колата на бъдещето" на Mercedes-Benz излезе на пътя

Vision AVTR свързва човек и автомобил по един нов начин (ВИДЕО)

Този автомобил изглежда футуристично, но той доказва, че бъдещето вече е тук. Машината е вдъхновена от измисления свят на Пандора от фирма "Аватар" на Джеймс Камерън. Това се вижда и от името на автомобила- Vision AVTR, който от компанията-производител определят като "Колата на бъдещето".


Mercedes-Benz Vision AVTR


Mercedes-Benz пусна видео в канала си в YouTube, в което разказва за това как Vision AVTR се превръща в суперколата на утрешния ден. Във краткия филм датският телевизионен водещ Феликс Смит разговаря с хората, които са създали тази концепция - Гордън Вагенер (главен дизайнер на Daimler), Вера Шмид, която отговаря за интериора на колата), и авторът на екстериора Александър Данг.

Феликс Смит дори има уникалния късмет да се повози в автомобила заедно с Вагенер. Дизайнерът описва машината като жив организъм, който се е слял с природата, като за направата му са използвани различни материали. Освен това, Vision AVTR има способността да се движи настрани - като рак, а управлението става от кръгъл блок, разположен на централната конзола.



"Потребителският опит в Vision AVTR е много различен от другите автомобили. Вместо да разговаря с колата, шофьорът има усещането, че получава нова кожа. Това преживяване се усилва от факта, че колата няма волан и водачът е свързан с нея чрез виртуални и акустични елементи", обяснява Вера Шмид.

На свой ред, Александър Данг разкрива как е бил създаден дизайна на Vision AVTR. Идеята е дошла след гледане на филма "Аватар", като проблемът е бил да се измисли, как сюжетът от него да се внедри в един автомобил. Според Данг, всички дизайнерски детайл са колкото функционални, толкова и козметични.


Mercedes-Benz Vision AVTR


Задвижването на електрическата концепция на Mercedes-Benz става с помощта на батерия с капацитет от 110 кВт/ч, която осигурява пробег с едно зареждане от 700 км. В компанията признават, че автомобилът е прекалено футуристичен за настоящите времена, но именно Vision AVTR е начинът, по който дизайнерите и инженерите на марката виждат далечното бъдеще на мобилността.

Снимки и видео: Mercedes-Benz

0 от 500