IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Удълженият Rolls-Royce Ghost получи удобствата на частен самолет

Като комфорт версията Extended не отстъпва на флагмана Phаntom

Компанията Rolls-Royce официално представи удължената версия (Еxtended) на второто поколение на седана си Ghost. Главната разлика от стандартния модел е увеличеното със 170 мм разстояние между двете оси, като мястото за краката на пасажерите на втория ред седалки е повече, отколкото на по-големия Phantom.


Rolls-Royce Ghost Extended


Дължината, широчината и височината на Rolls-Royce Ghost Extended са съответно 5716, 2148 и 1571 мм. Разстоянието между двете оси е 3465 мм, докато при стандартния седан то е 2395 мм. Допълнителните 170 мм са изцяло в полза на пътниците на втория ред, като по този показател лимузината отстъпва единствено на Phantom Extended. При него дължината е 5962 мм, а междуосието достига 3752 мм.

За версията Ghost Extended за първи път може да се поръчат обръщащи се седалки Serenity, чието ниво на комфорт е съпоставимо с това на бизнес-джетове. Между задните кресла е вграден хладилник за шампанско, който също не е съвсем обикновен.


Rolls-Royce Ghost Extended


За направата му от Rolls-Royce са се консултирали с Master Sommelier (най-високия орган на сомелиерите в света). Установено е, че оптималната температура за съхранение на шампанско е 6 или 11 градуса, в зависимост от вида на виното. Затова и хладилникът работи на два режима.

В останалото удълженият Ghost не се отличава от стандартния модел. Отново се предлагат точка за достъп W-Fi, лазерни фарове Brilliance, система за почистване на въздуха MEPS и съвременен проекционен дисплей. Има и активно окачване Planar, което работи със система от стереокамери Flagbearer, свързани с електронно-управляеми амортисьори и пневматични стойки, които сами изравняват положението си.

Още снимки на лимузината - вижте в галерията:


Под капака е поставен 6,75-литров V12 с два турбокомпресора, който развива 571 к.с. и 850 Нм (достъпни веече при 1600 об/мин). Моторът е свързван с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF. Динамичните показатели са същите като на "нормалния" Ghost. Седанът със задвижване на четирите колела ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

Снимки: Rolls-Royce

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тези безмислени коли стават все по-безмислени. Мечтата ми е, ако може, поне в едно видеоревю в тубата, да не ми показват, че колата имала чадър във вратата. Аман от парвенюшки талиги.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Гледах клипове и хвалби как е направен за да изглежда като монумент.Специални заварки , сложни смеси от различни сплави , направо ужас, и като се замислиш и еднин голф щ е ти свърши същата работа. Все пак много сериозно качество на изработка и много много скъпо!
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Унуфрий ( преди 3 години )
    Е, ама друго си е да отидеш с ролса на свадба, къде по-голям престиж за сватовете, отколкото с някоя еска или седмица...Иначе, не бих си взел тази кола, няма обдухване на седалките, поне доколкото видях от снимките. :)
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Някоя ***може да си похарчи парите за това чудо, за да си избива комплексите пред другите ***, за друго не става тази кола.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Гр ( преди 3 години )
    Не, не става въпрос дали гроздето е кисело, но на изложение достатъчно добре огледах колата и просто не ми хареса. Някакъв самоходен свръх луксозен диван отзад, а отпред все едно си пред махагонов бюфет ....Лукс в изобилие, но аз искам да карам или да съм в автомобил, а не в подвижен хол.