IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Rolls-Royce Ghost получава „интелигентно“ окачване

Луксозният седан ще бъде оборудван с технологията Planar (ВИДЕО)

Компанията Rolls-Royce публикува видео, в което разкрива работата на някои нови системи, които ще дебютират при следващото поколение на седана Ghost. Официалната премиера на автомобила трябва да се състои през есента на тази година.


Rolls-Royce Ghost


За разлика от предшественика си, който използваше за основа архитектурата на BMW 7-Series, новият модел ще бъде изграден на платформа, собствена разработка на Rolls-Royce. Седанът ще получи система за задвижване на четирите колела и шаси със завиваща задна ос, която подобрява маневреността при малки скорости и стабилността при високи.

Една от основните разработки, използвани при новия Ghost, ще бъде системата Planar, която се състои от 3 ключови елемента. Седанът ще получи допълнително усилване на предното окачване, благодарение на което ще бъде по-стабилен и същевременно ще предлага по-висок комфорт.

За автомобила е предвиден и комплекс от камери, които ще отчитат случващото се на пътя отпред и така ще избират оптималните настройки на окачването. Следващият Ghost ще разчита и на система, която ще променя предавките на трансмисията, като използва данни от GPS-навигацията и така „разбира“ кога предстои рязък завой, изкачване или спускане.



Новият Rolls-Royce Ghost ще бъде задвижван от 6,75-литров V12 двигателя, който се поставя на Phantom и на кросуовъра Cullinan. Агрегатът се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF, като развива 571 к.с. и 900 Нм въртящ момент.

Снимка и видео: Rolls-Royce

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    yorval ( преди 3 години )
    Няма нищо вечно на света, но това, на което се наслаждават очите ми, наистина прилича на ВЕЧНАТА НЕОСТАРЯВАЩА КЛАССИКА, а пък Роуллинг СТОУНС са му посветили цел хит със заглавие - Ghost in a Ghost TOWN... в леко реге-ритмика.