IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Yaris е първият модел, който се справи с новите краш-тестове

Хибридният хечбек получи максималните 5 звезди от Euro NCAP (ВИДЕО)

Хибридната версия на Toyota Yaris стана първият автомобил, който премина краш-тестовете по новата методика на Euro NCAP. Японският хечбек показа впечатляваща безопасност и заслужи максималните 5 звезди.


Toyota Yaris краш тестове


Новата програма на краш-тестовете на Euro NCAP вече включва изпитание, при което се имитира навлизане в насрещната лента на движение. При скорост от 50 км/ч тестваният автомобил се врязва в движеща се насреща със същата скорост платформа, на която е поставена деформируема бариера. Това беше и най-тежкото изпитание за малкия хечбек.

При теста върху гърдите на манекена, заместващ шофьора, е фиксирано оранжево натоварване, което означава възможност за получаване на тежки травми. Същото е и в зоната на бедрата на водача и предния пътник. По-зле обаче са пострадали стъпалата на манекена, при които нивото на натоварване е кафяво.


Toyota Yaris краш тестове


Toyota Yaris обаче се справя с фронталния удар в стена със скорост 50 км/ч, като и при следващото изпитание - страничен сблъсък в стълб със скорост от 32 км/ч. Проблем за хечбека се оказва страничен удар с 60 км/ч, като тук моделът получава само 3 звезди, тъй като въпреки въздушните възглавници, манекенът влиза в съприкосновение с елементи от интериор. Пасажерът до шофьора обаче не е пострадал.

Системите за безопасност на компактния хечбек се представят на ниво, като успяват да разпознаят пешеходец при завиване, както и да избегнат сблъсък с велосипедист, излязъл между паркирани автомобил. Затова и Yaris получава 5 звезди по новите стандарти.



Снимки и видео: EuroNCAP

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Дифорс Валвматиков ( преди 3 години )
    Още от първо поколение Ярис винаги е печелил 5 звезди и според статиската на Euro NCAP е най-безопасния автомобил в своя клас от аналогични поколения.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Дифорс Валвматиков ( преди 3 години )
    До комектриращия "Невероятно , на светлинни години дори от 10-годишните коли."Би ли ми показал 10 годишен автомобил, който е минал тези изпитания и е по-добър? Всъщност бъзикам те, разбира се че няма как да ми покажеш, тъй като тези изпитания са нови. Хайде другият път като плюеш по даден автомобил, да бъде с доводи!
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Джамбо от Горубляне ( преди 3 години )
    За другата седмица очаквайте "Тойота ярис" 5 броя нов внос , хибрид , върнати от лизинг на няколко месеца почти без километри , "ток и жица " от всякъде, гарантирано НЕУДРЯНА
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Невероятно , на светлинни години дори от 10-годишните коли.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Владо ( преди 3 години )
    Не е мозък, а антифриз...
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Попа ( преди 3 години )
    Тва в Мерика се први от десетилетия.