IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблеми за Volkswagen Golf на EuroNCAP

Моделът получи 5 звезди, но ще трябва преработка на задната врата (ВИДЕО)

Проблеми за Volkswagen Golf на EuroNCAP

Новото поколение на Volkswahen Golf бе един от десетте модела, които преминаха тестовете на EuroNCAP в края на годината. Германският автомобил показа добри резултати и това му позволи да запази лидерската си позиция за безопасност в този сегмент, но се оказа, че има и проблем, който ще трябва да бъде решен при най-близкото обновяване на модела.

При различните удари новият Golf запазва геометрията на салона, но се отваря една от задните врати. А това създава опасност от евентуално излитане от автомобила на някои от пасажерите при удар. От Euro NCAP коментираха, че този проблем се среща сравнително рядко напоследък и препоръчаха на Volkswagen, да го острани възможно най-скоро.

Като цяло, осмото поколение на Golf показа добри резултати във всички категории, включително и при проверка на работата на системата за аварийни спиране. Тя ще се предлага дори в базовото оборудване на хечбека. Моделът на VW получи 95% за защита на пътниците и водача, 89% за защита на децата, 76% за защита на пешеходците и 78% за работа на спомагателните системи.

Освен новият Golf, в последната за годината серия от краш-тестове по 5 звезди получиха още Audi Q8, Ford Puma, MG HS, MG ZS EV и Nissan Juke. Други 4 модела - Aiways U5, Volkswagen up!, Seat Mii и Skoda CITIGO, не се справиха и получиха по 3 звезди.

Снимки и видео: EuroNCAP

 

0 от 500