IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ли е най-луксозният кемпер в света?

Германският Perfect 1200 Platinum има не само пералня, генератор и баня, но и собствен гараж

Година след изложението за каравани в Дюселдорф, където показа четвъртото поколение от моделната гама ултра модерни къщи на колела Perfect (Perfect 1000), базиран на Mercedes Actros, германската компания Variomobil отиде крача по-напред. Запознайте се с най-великото й творение досега - флагмана Perfect 1200 Platinum.


Perfect 1200 Platinum


Този дом на колела, който спокойно може да побере четиричленно семейство, струва 881 000 евро в базовата си комплектация. Кемперът има интегриран гараж с размери XXL, в който може да се побере спортен автомобил с размерите на Mercedes-AMG GT или Porsche 911. Там спокойно може да стои човек с височина 1,90 метра. При други свои творения компанията предлага гараж с размер XL (за модели като Fiat 500) и L (за такива като двуместния Smart).

Невероятният модел има три прибиращи се секции за увеличаване на жилищната площ, докато транспортното средство стои на паркинг. Оформлението и оборудването на салона могат да бъдат напълно различни, като компанията предлага десетки възможности за избор. В максималната версия (като на снимките в галерията по-долу) Perfect 1200 Platinum струва около 1,45 милиона евро.

В жилищната зона на къщата на колела си струва да се отбележи наличието на относително голяма кухня и мини-трапезария, баня с мивка и душ (размер 10 кв м), 3-местен диван и самостоятелна стая с двойно легло (размер 165 х 200 см), нощни шкафчета и още един диван. Допълнителното падащо легло с размер 130 х 77 х 51 инча (195 х 130 см) се съхранява над горната част на водача.


Още снимки на модела - в галерията:


Моделът има слънчеви батерии, резервен генератор, климатик, LED сензорен панел за управление и пералня/сушилня. Купувачите могат също да се наслаждават на съвременна мултимедийна система, която включва телевизори, звукова система Bose и 4G свързаност с вграден Wi-Fi и Apple TV.

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Кемперист ( преди 3 години )
    С повече екстри и пространство в Щатите такъв кемпер стъпва на 120000 до 150000 ДОЛАРА... Тия шваби съвсем изплискаха лигена
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Поръчкови милиардерски кемпери под път и над път. Това ли бил най-луксозният... ха-ха.
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Fury ( преди 3 години )
    Не за 1/10, а за 1/100 от тази цена, ще ви бъде достатъчно!
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    За една десета от тези пари си вземате каравана със същите екстри.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 2: Ако я имам тази каручка, ще купя и една малка, която да кара след мен с шофьор(механик и поддръжка) плюс една буля да чисти, готви и т.н. Защото да ти пикам на ваканцията. Това нещо си иска около два часа на ден само да го изчистиш, изпереш, наготвиш и др. Да не говорим за техническата част и обслужването.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Аз пък си мисля: "Kак ли ще се чувстват родители с 3 деца след 10 дена на море с това чудо - кой и как ще го чисти?". Ама за по-добър "къмпинг-фийлинг" и храната вътре да е била приготвяна, та и кусненският бокс да е "усетил от почивката" /тоалетната - така или иначе/. Ето това вече ще е "истинското удоволствие от почивката"!
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тези рендеринги и аз мога да ги направя. А ако някой ми плати 1.45 млн. евро, ще му го произведа.