IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota ще похарчи 800 млн. долара за промяна на имиджа си

Японският концерна ще промени кардинално бизнес-стратегията си

Най-големият японски производител Toyota смята да се раздели с имиджа си на обикновен производител, като ще похарчи огромна сума за тази цел, съобщава изданието Car.


Toyota


Само преди дни концернът е създал инвестиционен фонд с капитал от 800 млн. щатски долара. Неговата задача е да влага средства в нови компании, които разработват технологии в сферата на автономното движение на автомобилите, изкуствения интелект, връзката между превозни средства и инфраструктура и в проектирането на „умни градове“.

Отделно направление на дейността на фонда е разработката на роботи-компаньони. Те ще трябва да оказват помощ на хора, които не могат да се придвижват самостоятелно.

Освен това, става известно, че в рамките на концерна Toyota е създадена и компанията Woven Planet Holdings, която ще се съсредоточи върху разработката и производството на безпилотни автомобили. Те ще се отличават с мобилност и ще предоставят свобода на движението на всеки, без изключение.

В същото време обаче, японският производител се готви и за намаляване на търсенето на негови автомобили през тази година. Прогнозната цифра за продажбите на нови коли на Toyota е около 7 милиона.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Ger ( преди 3 години )
    Големи разбирачи се завъдиха из коментарите, карат 20 годишна немска кола и си мислят, че е най-доброто на пазара. Като не ти харесва тойота, вместо да си губиш времето да хейтиш из новините, свърши нещо полезно с живота си.
  • #6
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Столчето ( преди 3 години )
    #10 за малко да падна от стола... 4x4 е премиум?! Това е нещо ново. Toyota нямат 4х4?!(пак щях да падна от стола). Премиум боя, премиум усукване, премиум шумоизолация... ей тука бях на косъм... нали за стола. Не е истина направо. Някой правилно беше го написал - премиума е КАПАН.
  • #5
    0 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Още ли има хора които не са разбрали, че премиум е ниво на оборудване? Всеки да си вярва каквото иска, ама да вземеш премиум без всички екстри не е по-добро от нормален автомобил.
  • #4
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Кимоното ( преди 3 години )
    Все едно *** мечкадар да стане калайджия. Койота ще са винаги марка за захлупени и безпринципни хора.
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    doncho ( преди 3 години )
    Качествено направени, НО като ги погледна, си мисля, че дизайнерите им са със СОП !
  • #2
    6 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    коли за азиатци по душа
  • #1
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    А VW кога?