IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota патентова автомобил с мощност 1000 коня

Вратите му се отварят нагоре заедно с предното стъкло и покрива

Toyota подаде няколко заявки до Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO), които вероятно се отнасят до прототипа на хиперавтомобила GR Super Sport с мощност 1000 конски сили, който дебютира на изложението в Токио през 2018 година. Моделът с елементи от състезателния прототип TS050 Hybrid е разработен от специалистите на подразделението Gazoo Racing.


Toyota GR Super Sport


Както беше посочено по време на презентацията преди две години, технологиите и различните състезателни ноу-хау ще бъдат използвани в пътническите автомобили на японската компания. Първият от тези нови продукти вероятно ще бъде Toyota GR Super Sport.


Toyota GR Super Sport


Един от патентите описва механизъм, който отключва и повдига вратите заедно с предното стъкло и куполообразния покрив на хиперавтомобила. Вторият се отнася до праговете на вратите, които позволяват по-удобно влизане и излизане от колата. Освен това в пакета с документи има скици на специален заключващ механизъм.


Toyota GR Super Sport


Информацията за тези патенти се появи малко след слуховете, че Toyota ще направи хомологизирани версии на хиперавтомобила GR Super Sport с достъп до пътищата за обществено ползване. Тиражът е ограничен до 20 единици. Компанията планира да ги достави на клиентите през 2022 година.

Снимки: Toyota

0 от 500