IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota се възстановява по-бързо от останалите производители

За последния месец компанията е продала само с 16% по-малко нови автомобили

Японският производител Toyota публикува резултатите от продажбите на нови автомобили от началото на годината, които показват, че компанията изпреварва всички останали с темповете си на възстановяване от кризата, причинена от пандемията от коронавирус.


Toyota производство


За изминалия месец Toyota е реализирала 706 500 нови коли, което е с 16% по-малко от резултата за юни 20109 г. Тези резултати се дължат най-вече на продажбите в Китай, който се увеличават в 3 поредни месеца, докато на европейския пазар се отчита спад с 11,5%.

В Япония продажбите са се възстановили до 77,3%, след като през юни бяха отменени ограничителни мерки, действащия през април и май. Големият проблем пред марката е намалените с 31% обеми на производство, които се отразяват и на пазарните резултати.

Като цяло, през юни производството е възстановено на 76% от нивата за същия период на 2019 г. (през април намалението беше с 50,8%, а през май – с 54,4%). От Toyota отчитат, че второто тримесечие е по-слабо за компанията, като спадът на резултатите се дължи на икономическата криза и временното затваряне на повечето автосалони по света.

Най-успешният модел на марката от началото на годината е кросоувърът Toyota RAV4, чиито световни продажби достигат 426 000 единици. От тях 72 000 са реализирани на китайския пазар, където моделът отчита увеличение с 15% в сравнение с 2019 година.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    А ние тепърва чакаме да измрем страшно :)
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    На мен ако живота поднесе изненади и заживея в труднодостъпен район, ще потърся първо Форд Рейнджър и като втори по скъп вариант Тойота Ленд Крузер. А Тойота Рав 4 без да има проходимост и както каза колегата е шумен, също може да върши работа, толкова колкото и Нисан Х трейл. Но това е личен избор.
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Единственият европейски джип който да става за нещо е вече спряното GLK. Всички други не могат да се доближат до краля РАВ4 и вицекралете XV, Forester, Vitara и S-Cross. Все японски.
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Шефа е на втори Рав4 вече 7 години. На лизинг го взе и го изплати и още го има. 2013 е модела. Преди това имаше 3та генерация от 2006 до 2013.
  • #2
    4 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Е как защо!? Ти не четеш ли - продават у Китай, баце! У Китай! Ако си китаец може и да ти харесват!
  • #1
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Ужас ( преди 3 години )
    Айде пак тазИИИ Toyota... защо са толкова силни? Защо са номер 1? ЗАЩО? Как е възможно пластмасовата Toyota да е номер ЕДНО? Хем няма добра шумоизлоция и други премиум екстри... и пак номер 1. Ужас