IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep показа с какво ще се бори с Mercedes-Benz GLS и Range Rover

Компанията възражда Grand Wagonner като хибрид със 7 екрана в салона

Компанията Jeep представи концептуалния модел Grand Wagoneer, с който не само възражда легендарния си модел със същото име от миналия век, но и поставя началото на ново семейство автомобили. С тях производителят обещава да даде ново съдържание на определението „американски лукс“, като топ-версията на модела трябва да се конкурира с Mercedes-Benz и Range Rover.


Jeep Grand Wagoneer Concept


Оригиналният Wagoneer се появи през 1962 година, като можеше да се похвали с автоматична трансмисия, независимо предно окачване и премиум-интериор, като беше обявен за предвестник на съвременните всъдедеходи. Появилият се през 1984 година Grand Wagoneer на свой ред пък беше първият в света луксозен SUV, като сега под това име ще се появи модел с най-модерни технологии в областта на комфорта и безопасността.

Серийните Jeep Wagoneer и Grand Wagoneer ще излязат на пазара през следващата година, като клиентите ще могат да избират между три системи за задвижване на четирите колела, пневматично окачване Quadra-Lift и силов агрегат с хибридно задвижване. Засега неговите характеристики остават тайна, но от компанията обещават огромна ефективност и мигновен отклик от страна на електромоторите.


Jeep Grand Wagoneer Concept


Що се касае до представени прототип, той изглежда максимално приближен до серийния вариант. Вероятно, по пътя към конвейера всъдеходът в ниските нива на оборудване ще остане без 24-цоловите си джанти, рейлингите от тиково дърво и изцяло стъкления покрив, но тези опции със сигурност ще се предлагат срещу доплащане.

Затова пък салонът ще се предлага със 7 екрана, като 4 от тях са поставени отпред. Това са 12,3-инчов дисплей на приборния панел, два 12,1-инчови екрана в средата – единият отговаря за мултимедията, а другият за комфорта в автомобила, както и още един – 10,25-инчов за пътника до водача. Между двете отделни задни седалки е поставен и общ таблет с диагонал 10,25 инча.

Още снимки на модела – вижте в галерията:

Сред другите нестандартни опции попада аудиосистема на фирмата Mclntosch с 23 тонколони, която се прави на ръка. Досега Jeep не си е сътрудничил с тази компания и вероятно нейният продукт ще се предлага само за скъпите версии на серийния Grand Wagoneer. При големия модел цените ще стартират от 100 000 долара, докато при стандартния Wagoneer те ще започват от 60 000.

Снимки: Jeep

0 от 500