IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep веднага отговори на предизвикателството

Компанията представи първият Wrangler с V8 двигател

Само часове след официалната премиера на възродения Ford Bronco компанията Jeep отговори на предизвикателството и представи концептуалния всъдеход Wrangler Rubicon 392 с V8 двигател и по този начин се опита да привлече вниманието от машините на конкурента си. Засега всъдеходът е само прототип, но той ще се появи в серийно производство.


Jeep Wrangler Rubicon


Модифицираният Jeep Wrangler Rubicon получава 6,4-литров HEMI V8 с мощност 457 к.с. и 610 Нм въртящ момент. Агрегатът работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия, като според представител на американската компания, всъдеходът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди.

Машината е оборудвана с усилено окачване и електронна блокировка на диференциала, а също така със стоманени брони, лебедка и 38-цолови гуми за тежък терен. Пътният просвет на модела е 340 мм.


Jeep Wrangler Rubicon 392


Представител на Jeep заяви, че бъдещето на Jeep Wrangler Rubicon 392 ще зависи от интереса на потенциалните клиенти. Ако той бъде сериозен, всъдеходът ще се появи в масово производство. В противен случай машината, която е първият Wrangler в историята с V8 мотор, ще бъде пусната в ограничен тираж.

Снимки: Jeep

0 от 500