IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мухи извадиха от строя 2600 нови Chevrolet Tahoe

Насекомите унищожиха боята на току-що произведените автомобили

Мухата е малко насекомо, което обаче може да нанесе сериозни неприятности. Това се убедиха и в американския концерн General Motors, който трябва да се справи с огромен проблем, засягащ Chevrolet Tahoe и неговия брат-близнак GMC Yukon.


GMC Yukon


Двата автомобила наскоро смениха поколенията си, като се произвеждат в Арлингтън (щата Тексас). Готовите всъдеходи се складират на паркинг пред завода, откъдето се изпращат на дилърите. Оказва се обаче, че голяма част от тях са повредени от колония мухи, обитаващи близкото езеро. Насекомите са останали следи по покритието на автомобилите, които е трябвало да бъдат отстранени, без да пострада боята.

Каросериите на машините са били покрити с черни точки, които при някои коли са пробили лака и боята. Проблемът е бил открит твърде късно, като 100 от всъдеходите дори вече са били доставени на дилърите. Те са били инструктирани как да отстранят уврежданията – първо с пароструйка под високо налягане, след което боята трябва да се полира отново. И накрая да се направи проверка с помощта на луминесцентни лампи.

Оказва се обаче, че дори след продължили над 2 часа и половина процедури по почистване всъдеходите на повечето автомобили – 2600 на брой, ефектът е нулев и се налага някои части от каросерията - най-вече предния капак, да бъдат боядисани наново. Това ще забави доставката на готовите всъдеходи до средата на септември, което прави проблема на GM още по-сериозен.

Снимки: General Motors

0 от 500