IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сензорният екран на автомобила се оказва по-мръсен от тоалетна

Британски учени разкриват местата с най-много бактерии в салона на колата

Британският интернет-портал Compare the Market направи любопитна класация на най-замърсените места в салона на автомобила. За целта експертите щателно провериха десетки коли от различни ценови категории, като сред тях имаше семейни автомобили, премиум-модели и товарни миниванове.


екран


За изследването специалистите са взели проби от волана, лоста на скоростната кутия, лостчетата на мигачите, предпазните колани, седалките, вътрешните дръжки на вратите, бутоните за управление, сензорните екрани, корпусите на огледалата и прочие детайли в салона.

За да бъде по-точно сравнение експертите са взели и още една проба, която няма нищо общо с автомобилната индустрия. Британците са изследвали и „микрофлората“ на тоалетна чиния в обикновен офис на фирма.

Оказва се, че най-замърсеното място в салона на автомобила е сензорният екран на мултимедийната система. При някои от изследваните машини на тъч-скрийна е имало три пъти повече бактерии, отколкото в пробата на тоалетната от офиса.

За изследването е използвана най-съвременна апаратура и лабораторно оборудване. Проверено е още едно място в салона на колата – волана, който също се оказал два пъти по-замърсен от тоалетната чиния. А най-странното е, че семейният автомобил също е с два пъти повече бактерии, отколкото работна кола.

Снимка: Carswwek

0 от 500