IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникален автомобил на Джеймс Хетфийлд отива на търг

Поръчковият Shangri-La е базиран на Cadillac от 1936 г., има 5,7-литров V8 С мощност 380 коня

Фронтменът на Metallica Джеймс Хетфийлд не е като останалите знаменитости по отношение на колите. 57-годишният калифорниец презира марките и предпочита автомобили, направени по поръчка. Някои от тях с пълно право могат да бъдат наречени шедьоври на четири колела.


Shangri-La на Джеймс Хетфийлд

Едно от тези произведения на изкуството е Shangri-La, който скоро ще бъде продаден на търга на Worldwide Auctioneers. Задачата пред авторите на модела бе да пресъздадат стила ар деко от ерата на класическите автомобили, когато направата на каросерии бе популярно и доходоносно занимание.

Shangri-La започва живота си като Cadillac от 1936 г., като става още още по-специален благодарение на ръчно формованите алуминиеви панели на корпуса, подвижния матов метален покрив и невероятния си син цвят.

Оригиналното шаси на довоенния автомобил е заменено от рама на Art Morrison с пружини на четирите колела и хидравлични дискови спирачки. Плавните калници в стил ар деко допълват широкия профил и удължения капак, съчетавайки европейска изтънченост с американски стил.

Още снимки на модела - в галерията:


През 2018 година Shangri-La печели престижната награда Charley Hutton Paint Award (на името на Чарли Хътън - един от най-талантливите автомобилни "художници" в света) за външния си вид. Интериорът пък е оформен в черна кожа с инкрустации от плат и е минималистичен с направен по поръчка приборен панел, разположен в един кръгъл корпус в центъра.

Уникалният поръчков автомобил се задвижва от доста компактен V8 с работен обем от 5,7 литра и мощност 380 конски сили. Двигателят е оборудван със специален корпус на дроселната клапа, монтиран отстрани, и филтър от Lincoln Zephyr от 1940 г. И това са само някои от необичайните елементи на двигателното отделение.

0 от 500