IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникалният руски мотор на Джеймс Хетфийлд

Фен пътува 10 000 км, за да подари машината на фронтмена на Metallica

Уникалният руски мотор на Джеймс Хетфийлд

С невероятен подарък се сдоби Джеймс Хетфийлд, фронтмен на рок-групата Metallica. Той бе изненадан от свой фен от Русия с напълно оригинален мотоциклет Днепр K-750, произведен през 1963 година. Именно тогава е роден и певецът на легендарната метъл-банда.

Фронтменът на Metallica се сдоби с уникален руски мотоциклет

Мотоциклетът бе връчен на Хетфийлд преди концерт на Metallica в Сан Франциско. За целта руснакът Евгений Старостин е пропътувал повече от 10 000 км. Той се е застраховал, като пристигнал в града близо месец преди събитието, за да е сигурен, че ще успее.

Старостин знае почти всичко за групата и нейния фронтмен, който колекционира редки мотоциклети и автомобили. В гаража на Хетфийлд обаче няма руска машина и затова той остана много щастлив от подаръка. Веднага след получаването му Джеймс пробва мотора, като направи едно кръгче в квартала, в който живее.

Фронтменът на Metallica се сдоби с уникален руски мотоциклет

Преди отпътуването си за САЩ Старостин записа специално видео, в което разкрива как мотоциклетът е бил реставриран. Събирането на всички части на машината е отнело повече от 8 месеца на Евгений и приятелите му от Оренбург. Сглобяването на мотора е било поверено на професионални монтьори и електротехници.

Фронтменът на Metallica се сдоби с уникален руски мотоциклет

„Най-трудно беше да намерим всички необходими оригинални части за мотора. Използвахме различни чертежи, като някои детайли ни бяха доставени чак от Полша. Наложи се накои от елементите да бъдат правени допълнително”, признава механикът Михаил Булгаков.



Първата бройка от K-750 слиза от конвейра в завода в Киев през 1958 година. Машината бързо става много популярна в бившия Съветски съюз благодарение на високата си прокодимост и здравина. От нея са произведени над 100 000 бройки, като последната напуска завода през 1967. От днешна гледна точка моторът е доста тромав - с тегло от цели 318 килограма и максимална скорост 90 км/ч.

Фронтменът на Metallica се сдоби с уникален руски мотоциклет

Освен мотоциклета Старостин е подарил на музикантите от Metallica специална торта, приготвена в Оренбург, както и два шлема, украсени с елементи от фирма „Добрият, лошият и злият”. Един от тях е за Хетфийлд, а вторият – за барабаниста Ларс Улрих.

Снимки и видео: Facebook

Тагове: metallica
0 от 500