IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M6 задмина 54 автомобила за една обиколка

Сред съперниците на спортното купе се оказаха автомобили от най-различни класове (ВИДЕО)

Британският автомобилен пилот Дейвъд Питърд публикува любопитно видео в YouTube от обиколка на пистата „Нюрбургринг“, в която зад волана на BMW M6 GT3 самият той задминава 54 автомобила.


BMW M6 GT3


По думите му, времето за обиколка е било в рамките на 8 минути и 30 секунди, като се е опитал да завърши тренировката си, преди да завали. Все пак трябва да се отчете, че импровизираното състезание не е особено често, тъй като състезателното BMW задминава не толкова бързи и скъпи автомобили. Сред тях има модели на Opel и Porsche.

Задвижването на BMW M6 GT3, подготвено за участие в серийните NSL, става с 4,4-литров туин-турбо V8 двигател, чиято мощност е 585 к.с. Той работи с 6-степенна секвенциална скоростна кутия. Състезателното купе тежи само 1300 кг, като е с 625 кг по-леко от стандартното M6.



Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    А ( преди 3 години )
    Въпросният световно неизвестен пилот със сигурност си знае незавидното място в класа, в който се състезава по едни и същи правила срещу състезателни автомобили и тръгнал да си избива комплексите с изпреварване на туристи в уикендите, дето може да караш и с бус и трактор по Нюрбургринг
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Чичо Гошо ( преди 3 години )
    То и аз веднъж изпреварих един макларън на магистралата ама той тъкмо отбиваше към една бензиностанция.