IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar Land Rover обяви бъдещето на своя V8 двигател

Агрегатът ще се произвежда още 3-5 години, след което ще бъде заменен с мотор на BMW

Британският автомобилен производител Jaguar Land Rover разкри бъдещето на своя 5,0-литров двигател AJ-V8. Неговото производство ще бъде преместено от завода на Ford в Уелс в предприятието на Jaguar Land Rover в Уулвърхемптън (Англия).


Jaguar Land Rover


В момента фабриката в Уелс произвежда повече V8 агрегати, за да бъде избегнат дефицит, докато бъде направена промяната. След това моторите ще се правят в Уулвърхемптън, като това ще продължи от 3-5 години – до появата на новия екологичен стандарт Eвро-7. Когато той бъде въведен, Jaguar Land Rover ще се откаже от двигателя AJ-V8 и ще го замени с мотор на BMW.

В британската компания са пресметнали, че модернизирането на двигателя ще струва прекалено скъпо и е далеч по-изгодно да се снабдяват с двигател на друг производител. В момента V8 моторът се поставя на моделите Range Rover, Range Rover Sport, Jaguar F-Pace и Jaguar F-Type.

Тези автомобили са много популярни в САЩ и Близкия Изток, където обаче екологичните стандарти са различни и моторът може да бъде използван. В Jaguar Land Rover вече се отказаха от друг свой мотор – 4,4-литровия турбодизелов V8, който отстъпва мястото си на хибриден силов агрегат.

Снимки: Jaguar Land Rover

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 3 години )
    За пореден път форумните читатели знаят повече от тия ***, дето произвеждат коли. Особено начетен е читателят Анонимен -винаги и във всяка тема.
  • #2
    1 rate up comment 4 rate down comment
    1234 ( преди 3 години )
    Какъв производител си като ще вземаш на бмв ?все едно да купуваш мотика от съседа, щото не можеш да си направиш . двг са проста технология отдавна... Англетата са мнооого прости
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    BMW 550d ( преди 3 години )
    V8 бензин е най счупения двигател на бмв в историята. Още чакаме да видим новия с 530 коня дали ще е същия бок*ук като стария