IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 мита за Сена: истина или лъжа?

Време е да си припомним някои славни моменти от кариерата на легендата

Покойният трикратен световен шампион във Формула 1 Айртон Сена е легенда за феновете на спорта, а за мнозина той си остава най-добрият пилот, излизал някога на пистата.


Айртон Сена


След смъртта си на 1 май 1994 година Сена бързо беше митологизиран, но тези, които са го гледали на живо стават все по-малко, а младите фенове добиват представа за таланта му от неособено качествени тв репортажи от 80-те години и в най-добрия случай от първата половина на 90-те.

Сайтът, който носи името на Айртон Сена, създаден за да пази паметта на пилота с одобрението на семейството му, предлага интересни факти за кариерата и успехите на бразилеца. Включително и тези 10 мита за него, част от които обаче не отговарят на истината. Да видим кои са те и да си спомним за талантливия, но противоречив пилот.


Вижте проверката на тези 10 мита от кариерата на Сена (ГАЛЕРИЯ):


Снимки: ayrtonsenna.com.bg



 

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    З.. ( преди 1 година )
    Младите джонита, които не са съгласни с мнението на по старите, да запомнят, че златните години на Ф1 не са сега, а са от онова време на Сена,***,Лауда,Менсъл...и т.н.Млади фенове,четете и се интересувайте не мислете, че живота започва с вас и електронните ви джаджи, с които са претъпкани и съвременните болиди.Сена е легенда,история и олицетворение на духа на Ф1 от онези времена.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    З.. ( преди 1 година )
    Този е най великия.
  • #1
    5 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Най-големият *** карал във Ф1.