IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche готви наследник на легендата 928

Новият модел ще се нарича 929 и ще е базиран на Panamera

В най-скоро време Porsche може да разшири моделната си гама с лансирането на наследник на популярния в близкото минало 928, който обаче ще се казва 929. Тези слухове не са нови, но сега отново са актуални, като се очаква 929 да е базиран на Panamera, а моделът да се предлага като купе и кабрио. Така Porsche ще разполага с пазарен съперник на 8-ата серия на BMW и Mercedes SL.


Porsche 928


А слуховете за наследник на 928 възроди Томас Фримут, който отговаря за моделното семейство на Panamera. Пред австрийските медии той потвърди, че идеята за 929 се „обсъжда от няколко години” от шефовете на компанията, но отново акцентира на това, че „за момента няма взето конкретно решение”. Което означава, че проектът 929 може и да не е получил зелена светлина, но не е и закрит.

Фримут поясни, че Porsche търси начин да стъпи на нови пазари, както и разширение на клиентската си база. Преките германски съперници на Porsche продават двуврати гран туризмо модели, а досега политиката на Porsche беше, че ако такива купувачи решат да мигрират към марката, то ще трябва да се задоволят с някоя от многобройните версии на 911.

Според непотвърдена информация 929 е трябвало да се появи през тази година, но коронавирус пандемията е осуетила тези планове и все още не е ясно с колко точно ще се забави новият модел.

Снимка: Porsche Канада


0 от 500