IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Осемте най-големи мита за газовите уредби

На газ е напълно екологично, много по-евтино и удължава живота на двигателя - вярно ли е това?

България е един от най-добре развитите пазари за газови уредби в Европа - четвърта по брой на газстанциите (за пропан-бутан) и първа по тяхната гъстота. По данни на МВР към юли 2020 по пътищата се движат общо 330 182 автомобила на пропан-бутан и компресиран природен газ. И въпреки това около газовите уредби витаят немалко всеобщи убеждения, които не отговарят съвсем на фактите. Газът е напълно екологичен; газът удължава живота на двигателя; колата на газ е подвижна бомба - нека видим какво всъщност се крие зад "нещата, които всички знаят".
  
  
8-те най-големи мита за газовите уредби (ГАЛЕРИЯ):


 

0 от 500
  • #80
    28 rate up comment 73 rate down comment
    рон бургунди ( преди 3 години )
    *** е толкоз беден за съжаление, че 200 лв на месец за бензин са му проблем.....На газ карат хората, които са бедни , без да обиждам никой. Икономията е майка на мизерията. Докараха ни до това положение, че и мутрите карат ес класите на газ.....хахха нещастници. Беден , омуфкан народец. А вие си възхвалявайте газовите уредби.
  • #79
    72 rate up comment 7 rate down comment
    До 87 ( преди 3 години )
    На годишна база икономията ми е около 3000 лева / карам над 30 хил.км./. Сега ако за теб 3000 са джобни пари за 95% от българите не са.
  • #78
    9 rate up comment 53 rate down comment
    Порцелан ( преди 3 години )
    Бензин 1.6/16v 80кВ/110кс - 7.7л среден разход. При 200 лева на месец за гориво, които се изкарват преди обяд на първият работен ден на месеца, газта не си струва разправията
  • #77
    9 rate up comment 30 rate down comment
    До 85 ( преди 3 години )
    Октавия 2.0 тди при 160 дава 7. Това ако е много здраве му кажи.
  • #76
    18 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    "Да не говорим че там се кара наистина бързо а за бързо каране дизела е най икономичен."Не знам доколко това е така. Ако натискаш здраво турбо дизелът има доста висок разход.
  • #75
    54 rate up comment 6 rate down comment
    Много странен матери ( преди 3 години )
    След 15 години на газ, не вярвам че дизела или бензина имат бъдеще. За мен карането на газ е по-безопасно от бензин и по-екологично от дизел! За мене автомобила е предмет, които не заслужава повече внимание. Като не работи отива в сервиза, като не го искат в сервиза отива за скрап ...
  • #74
    36 rate up comment 2 rate down comment
    До 82 ( преди 3 години )
    Равносметката след три години и 70 000 км на газ - икономия спрямо сравним дизел от гориво -1600 лева. От поддръжка поне още 300. За ремонти дори няма да отварям дума - смених съединител за 420 лева с труда на бензина. На дизела комплекта е 1400 без труда.Газта е гориво като всяко друго. Понеже сме бедни го слагаме на всякакви двигатели което е грешка и слагаме уредби сбирщайн в някакъв нелегален сервиз което вече е ГОЛЯМА грешка.Хубав ГИ, кадърен сервиз и подходящ двигател = нула пробл ...
  • #73
    17 rate up comment 24 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Да не забравяме, че в повечето случаи като минеш на газ, продължаваш да гориш и бензин. Ако караш къси разстояния в града, особено през зимата, може да гориш повече бензин, по-малко газ. Ако нещо се повреди с двигателя, често ходиш на два майстора и единият ти вика: Всичко ти е наред тук, *** при газаджията. А газаджията вика: Всичко ти е наред при мен, върни се при оня *** бензинджията. Общо взето филм голям!
  • #72
    7 rate up comment 18 rate down comment
    До 80 ( преди 3 години )
    Кажи какъв процент от немците карат дизели? 85 и нагоре нали! Да не говорим че там се кара наистина бързо а за бързо каране дизела е най икономичен. Ето защо пресметливите немци карат дизел.
  • #71
    17 rate up comment 25 rate down comment
    Propov ( преди 3 години )
    Карах коли на газ почти 10 год. Не се гордея с това, бях притиснат финансово. Сега вече нищо не може да ме върне към тази авантюра - все нещо да се пипне,записти, донастрои, ремапне.. Вече живея в Германия и тук на газ карат само новодошлите емигранти. Газа в кола е анатема. А немците са пресметлив и пестелив народ. Освен това са и технически много грамотни. Домовете им са масово газифицирани, ама не и колите. А карат много. Над 20 хил. км годишно.