IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко всъщност харчат най-популярните електромобили

Независими тестове показват съществени разлики между официалния пробег и реалния

Към момента Tesla е абсолютния лидер като пробег на нейните модели на пазара на електромобили, поне докато не се появят машините на Lucid Motors. Новият американски производител обещава показател в рамките на 830 км са седана си Air, но той ще бъде представен на 9 септември, а стартът на продажбите му е насрочен за средата на 2021 година.rs може и да напишат нова глава в историята на превозните средства, задвижвани на ток, 

Според официалните данни Tesla и нейният Model S са начело като обхват с едно зареждане на акумулатора, изчислено по тестовия цикъл WLTP. Резултатът на луксозния седан е 610 км. Какво обаче се случва в реалния живот? На този въпрос дават отговор експертите от Auto Plus, които лично решиха да проверят пробегът на всеки един от електромобилите в Топ 10. И резултатите от изпитанията им, които бяха проведени на полигон край френското градче Есон, показаха доста любопитни резултати.

Топ 10 на електромобилите с най-голям пробег според Auto Plus:

0 от 500
  • #30
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До пепи ( преди 3 години )
    И не ползват зарядно по пътя! Ок?
  • #29
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До пепи ( преди 3 години )
    А аз да ти кажа, че няма място в западна Европа, което да не може да се отиде с Тесла, без зарядни. Виждал съм го с очите си. И още нещо, че ти броиш бензиностанциите и ги смяташ със зарядните. Не забравяй, че всеки контакт е зарядно в гаража, в магазина, на вилата и т. н. Не смятай само бързите зарядни. Бързите зарядни са за дълъг път. Хората които пътуват до 100 - 200 километра на ден които са 90 процента от хората, ако не и повече, си тръгват със заредени автомобили от гаража!
  • #28
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пепи ( преди 3 години )
    Аз съм шофъор на товарен бус в Испания - знам какво говоря и съм го виждал наживо.А ти само тролиш у форумите.
  • #27
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пепи ( преди 3 години )
    До 25 - специалиста с супер чарджъра. Ти бил ли си някога на магистралата А-2 която свързва Мадрид с Барселона ???? Трафика е много ама много голям.Виждал ли си на излизане от Мадрид към Барселона,как всички бензиностанции - с по 16 колонки,през километър в рамките на 150 километра са пълни.Можеш ли да смяташ ???? Да ти сметна малко - 70 бензиностанции по 16 колонки които зареждат за 1 минута пълно - най малко 100 000 автомобила напускат Мадрид всеки ден.
  • #26
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 25 ( преди 3 години )
    Сега ги погледнах, момче! Много лъжете ей, браво, българи сте! Личи си! Зарядните са 20, като ще рече че 20 коли могат да зареждат наведнъж! Това се минава за 7-8 часа. И да се напъваш, най-много да се н.....реш!
  • #25
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 25 ( преди 3 години )
    Първо на картинка, а след това за 5 коли! Последно? А за Destination charger чувал ли си? Зарядни има много, на който му трябва си намира! А ти само ще го мислиш! Зарядната мрежа на Тесла е най-добрата и другите има да я гонят доста заради мрежата, а и не само!
  • #24
    3 rate up comment 0 rate down comment
    пепи ( преди 3 години )
    Супер чарджъра у Сарагоса е за 5 коли.А представи си като се изсипят 50 -което е нищо за трафика там,какво правиме.А 500 коли - ще чакаш два дене.
  • #23
    1 rate up comment 0 rate down comment
    пепи ( преди 3 години )
    До 15 - супер чарджъра у Сарагоса е само на картинка.Реално го няма. Има две зарядни на един репсол ама не работят.Тъй че Мадрид Барселона с тесла ще го вземеш за два дена.И то ако си намериш зарядни станции по пътя.
  • #22
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    23 - защо просто не си караш електричката и да се кефиш а не да се опитваш да даваш акъл и да се правиш на еколог. Спора електро / ДВГ е като спора вегани / невегани. За градско ел. колите може да имат предимство, но за по дълъг път все още отстъпват.Но не всеки може да си позволи 2 коли. Теслите едвам взимат Цюрих-Франкфурт без стоп (400км), като карат зад камионите с около 90-100. Та не ми говори колко изминиават.
  • #21
    7 rate up comment 3 rate down comment
    До 19 ( преди 3 години )
    5 литра дизел съдържат 55 киловата енергия. Тоест твоя икономичен дизел съсипва над три пъти повече енергия при същата скорост спрямо електричка. Продължавай да се удряш по гърдите и да викаш Булгааар!