IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руснаци предлагат Tesla с купе на Mustang

Aviar R67 идва с 840 конски сили, още няма цена

Mustang Mach E има всички шансове да се превърне в следващия голям хит на Ford, но същото така трябва да се има предвид, че извън гиганта вече съществува алтернатива на модела... и тя идва от Русия. Точно така. Руската компания Aviar, най-вероятно името е така избрано, че да звучи близко до английското произношение на хайвер, обяви плановете си да лансира модела R67.


Aviar R67


Зад непретенциозното име се крие шаси от Tesla Model S, а купето, което е копие на това на оригиналния Ford Mustang, е изцяло изработено от въглеродни композити. Основателят на компанията Алексей Рачов целта при създаването на R67 е била „да се улови духа на легендарните коли от 60-те години и той да бъде преосмислен по модерен начин”.


Aviar R67


Купето на R67 поразително прилича на това на първото поколение на Mustang, но също така е получило и доста съвременни добавки – сплитър отпред, престилки под праговете, скрити във вратите дръжки и солиден дифузьор, за по-добро притискане на задницата към пътя. Има и автоматичен спойлер на капака на багажника, който се активира при скорост над 120 км/ч и се прибира при движение с по-малко от 80 км/ч.


Aviar R67


В купето е запазено решението на Tesla с таблет в центъра на таблото, воланът е с три спици, а духалките са директно заети от Mercedes.
От Tesla идват двата електромотора – по един за всеки мост, адаптивното въздушно окачване, Wi-Fi връзката на борда, шестте въздушни възглавници, тракшън контролът и дори системата Autopilot.


Aviar R67


От Aviar обещават впечатляваща динамика – ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,2 секунди, 255 км/ч максимална скорост и мощност 840 конски сили.
Все още няма потвърдени данни за пробега с едно зареждане, но пък R67 ще се предлага с „външно озвучаване”, което трябва да имитира звука на „класически V8 двигател”. Също така ще трябва да почакаме още и за началото на производството, както и за цената, но отсега е сигурно, че ще става въпрос за бутиков тираж и много пари.

Снимки: Aviar Motors

0 от 500