IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Комби версията на новия Golf е почти готова

Премиерата ще е в следващите няколко месеца

Комби версията на новото осмо поколение на Golf е почти готова и прототипите вече бяха засечени на различни локации по време на изпитания. Като се има предвид, че автомобилите на практика са без камуфлаж, но той най-вероятно премиерата на Golf Variant ще е съвсем скоро.


VW Golf 8 Variant


Естествено, по отношение на дизайна ключовият термин е „еволюция”, но това важи за последните няколко поколения на хита Golf, така че комбито на осмото поколение на модела ще прилича на това от седмото. Освен това, заснетите по време на тестове автомобили са на практика със серийни панели на каросерията, както и фарове и стопове.

Дизайнът на предницата е идентичен с този на хечбека Golf 8, но отзад все още има някои скрити елементи, които явно ще видим при представянето.
Variant може и да не е най-силната модификация на модела в световен мащаб, но е много важен елемент от моделното семейство на Golf, което присъства на европейския пазар. Въпреки бума в продажбите на SUV модели и кросоувъри, точно в Европа търсенето на практични комбита се запазва и дори леко расте.
А съперниците на новия Golf Variant не са никак за подценяване – „роднината” Skoda Octavia, френските Renault Megane, Peugeot 308, както и Ford Focus, SEAT Leon и т.н.


VW Golf 8 Variant


Що се отнася до двигателите, то те ще са същите като при Golf 8 – бензиново, дизелово и хибридно задвижване. Интересно е, че новият Golf има същият по обем багажник като предшественика си – 380 литра, така че дали да не очакваме че и новият Variant ще предложи същото като предишния модел – 605 литра товарен обем.

Премиерата на Golf Variant ще е едно от събитията на следващите няколко месеца, а догодина се очаква квазиофроуд версията Golf Alltrack.

Снимки: Dago.nl, motor1.com

0 от 500
  • #9
    7 rate up comment 1 rate down comment
    до 7 ( преди 3 години )
    Няма слабости Голф само по страниците на АутоБилд. Иначе като четеш какви са му проблемите като втора ръка, се хващаш за главата. То няма един двигател без проблеми и една скоростна кутия свястна, освен най-базовия вариант. Всичко друго е в графата "можеше и по-добре". Толкова са доволни, че в Германия втора ръка Hyundai i30 струва повече от съответния Голф. А нов е по-евтин от Голф.
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    JEEP ( преди 3 години )
    GOLF3 комби беше супер, но това прилича на миниван
  • #7
    1 rate up comment 9 rate down comment
    Готиното ( преди 3 години )
    Средняците пак ще кажат тежката си дума-купувам и няма да се объркат отново. Просто голфа няма слаби страни по отношение на функциалността!
  • #6
    2 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    големи критици с царвули и мриз крака ,средняците са в пъти повече от вас и в пъти по-нормален живот от вас много си е супер колата
  • #5
    14 rate up comment 2 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Тази автомобилна студия, очевидно не пресъздава нито модните съвременни течения, нито пък преповтаря утвърдените класически добродетели на признати вече емблематичните комбита. Търся и искам да открия причината поради която концерна е взел решение да се стартира производство, но така и не успявам открия разумен довод и убедителен аргумент, чисто визуално. А много бих желал да разбера кои хора са го сътворили и кои одобрили, в толкова труден период на пазарите, когато грешките са недопустими.
  • #4
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Студент стажант ще ше по-добре да се справи с дизайна
  • #3
    17 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Да си кажем очевидното. Един скучен, средняшки автомобил.
  • #2
    15 rate up comment 4 rate down comment
    112 ( преди 3 години )
    Леле каква скука излъчва това комби.Пред очите ми да е няма да го забележа.
  • #1
    10 rate up comment 4 rate down comment
    yorval ( преди 3 години )
    Туй така нар. псевдо-творение бая мяза и силно наподобява шкодичката-ОКтавия от края на миналия век - тия ВАГински дизайнери съвсем го удариха през проссото и зеха нормалния горкия клиент за шаранче закачено на кукицка за Св.НикулДЕН... Ливади! ! !