IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG GT Black Series атакува рекорда на „Нюрбургринг“

Прототип на модела вече е слязъл под 7 минути на Северната дъга

Инженерите на Mercedes-Benz работят върху още по-мощна версия на показаното наскоро спортно купе Mercedes-AMG GT Black Series, което ще трябва да подобри абсолютния рекорд на пистата „Нюрбургринг“ за най-бърз сериен автомобил, съобщава Autoweeк.


Mercedes-AMG GT Black Series


Изданието публикува и снимки на прототип на модела, който обаче е покрит с камуфлаж. А това е доста странно, след като самият автомобил вече беше показан преди месец. Явно обаче той ще претърпи някои промени, преди да атакува рекорда на Северната дъга, който принадлежи на италианската суперкола Lamborghini Aventador SVJ - 6 минути и 44.97 секунди.

Съобщава се още, че този прототип на Black Series е дал време от 6 минути и 58 секунди за обиколка. Естествено, в Mercedes-AMG не са доволни от това постижение и продължават работата по автомобила, като подобренията ще засегнат най-вече активната аеродинамика. Това трябва да позволи на спортното купе да постигне резултат в рамките на 6 минути и 40 секунди, като това, освен рекорд, ще бъде с цели 18 секунди по-бързо от сегашното постижение.


Mercedes-AMG GT Black Series


Интересното е, че 4,0-литровият битурбо V8 двигател с плосък колянов вал също е получил подобрения на мощността, която вече е 850 к.с. И това също трябва да помогне на Mercedes-AMG GT Black Series да стане най-бързият сериен автомобил на Северната дъга на „Нюрбургринг“.

Снимки: Autoweek

0 от 500