IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Гамата на DS ще порасне до 6 модела

С най-голям интерес се чака бъдещият съперник на Audi Q7

Възраждането на луксозната марка на PSA – DS, върви с пълна сила – DS Techeetah спечели трета поредна титла при пилотите във Формула Е, заедно с втора поредна при конструкторите. Може да звучи странно, но DS е единствената марка тази година със спортни успехи в рамките на PSA. А съвсем скоро трябва да дойдат и търговските – от марката вече потвърдиха, че гамата на DS ще се обогати с флагмана DS 9, като луксозният седан ще прави компания на вече съществуващите DS 3 Crossback и DS 7 Crossback.    

 

DS 7 Crossback

 


А управляващият директор на DS Великобритания Ален Дескат обяви, че скоро моделите на марката ще станат шест.
 

DS 9 трябва да се появи през първата половина на следващата година, а след него – новият DS 4, който ще се предлага в две версии – хечбек и Crossback, като прототипите вече бяха засечени на тестове от папараци тази пролет.
 

Предполага се, че новият DS 4 ще е изграден върху нова версия на EMP2 платформата на PSA, което ще позволи пълна електрификация, а не само хибридни варианти.
 

Дескат заяви пред списание AutoExpress, че „гамата на DS все още не е завършена”, като най-интересното остава за накрая – най-вероятно марката ще лансира и голям SUV модел. Според него, този модел може да е глобален, тъй като DS 9 например, ще е много актуален за китайския пазар, но е трудно да се прогнозират сериозни пазарни успехи на седана в Европа. DS 9 ще е само с 5 мм по-къс от А6 на Audi, а DS 9 Crossback ще е още по-внушителен – размерите му трябва да са близки до тези на Audi Q7. Все пак, точно в този сегмент са най-сериозните печалби. 

 

0 от 500