IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

На пистата: Mercedes-AMG A 45 S в битка с BMW M2 CS и Audi RS3

Трите напомпани германски модела се съревновават в динамика и спиране (ВИДЕО)

Екипът на YouTube-канала carwow организираха поредното любопитно състезание на писта, в което един срещу друг се изправят новият Mercedes-AMG A 45 S, пистовата топ-версия BMW M2 CS и тунинговано Audi RS3. Трите машини се надпреварват на старт от място на 1/4-миля, ускорение при скорост от 79 км/ч в различни режими и ефективност на спирачките при 113 км/ч.


Mercedes-AMG A 45 S в битка с BMW M2 CS и Audi RS3


Тъй като новото Audi RS3 все още не е официално представено, в състезанието участва предишното поколение на модела, като машината е получи чип-тунинг на мотора. В резултат на това 2,5-литровият двигател с 5 цилиндъра е форсиран до 450 к.с. и 750 Нм, като е пренастроена и 7-степенната роботизирана скоростна кутия. В тази си конфигурация хот-хечът струва 34 000 британски паунда.

Под капака на Mercedes-AMG A 45 S се намира 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ 421 к.с и 500 Нм. Задвижването е към четирите колела, а скоростната кутия – роботизирана с 8 предавки. Във Великобритания тази версия на модела струва 56 600 паунда.

Третият участник - BMW M2 CS, е заводска версия на модела. Тя разчита на 6-цилиндров тубомотор с обем 3,0 литра, който е форсиран до 450 к.с. Купето е със задно предаване и 7-степенна роботизирана скоростна кутия, като е малко по-леко от двата си съперника, но пък ги превъзхожда значително като цена, която стартира от 75 300 паунда.



Независимо от различното задвижване, трите автомобила се вместват в 0,1 секунди в спринта на 1/4-миля. За да се определи победителя в драг-състезанието и при ефективността на спирачките, се налага използването на фотофиниш.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500