IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda прати и счетоводителите да сглобяват коли

Компанията изпитва силен недостиг на работници в САЩ

Японският производител Honda има сериозен проблем заради липсата на работници в САЩ и това принуди компанията да предприеме необичайни мерки, като изпрати служителите от офисите си на поточната линия в един от заводите си, съобщава The Drive.


Honda завод


Заради пандемията от коронавирус, част от работниците в предприятието в Мерсисвил, щата Охайо, са излезли в болнични, за да се лекуват, или са поставени под карантина. Това накара ръководството на предприятието да помоли служителите от администрация – мениджъри, счетоводители и други, да се включат доброволно в производството.

Пожелал анонимност, сътрудник на Honda разкрива пред изданието, че заводът изпитва сериозен недостиг на работна ръка и тъй като ръководството не успява да се справи с проблема и да осигури квалифицирани кадри, е принудено да събира хора буквално отвсякъде.

Част от служителите са отказали да изпълнят искането, тъй като то ги излага на сериозен риск. Проблемът е, че мястото край поточните линии в завода е доста тясно и там няма как да се спазва социална дистанция, което увеличава сериозно опасността от разболяване.

Снимка: Honda

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Тук не говорим за "оперативен" счетоводител, дето по цял ден набива фактури щото друго не знае и не може!!
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Е ти в какво качесто имаш тези впечатления /Само наблюдател или съсед на някого или др.подобни/, защота аз имам от първо лице и от дълги дълги години, пряко ангажиран със сериозни фирми. Епитета който употребяваш го подминавам, но и той е страшно красноречив, колко всъщност си запознат.
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Да си счетоводител ти трябва аналитично, гъвкаво, 3Д развито мислене, усет за работа и усъвършенстване на приложни методики и сложни модели-работещи в процес.Т.е развитият интелект тук е необходимо условие.Така, че съвсем не се шегувам, че тази гилдия, е жизнено необходима да управлява и не само авто индустрията, но и останалите сфери на обществото ни/света като цяло/. Жалко е обаче, че в устан. йерархия те често са подчинени на някой, който се изживява като шеф, а всъщност не е, а е"парашутист"
  • #3
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    По принцип автомобилната индустрия е на това дередже заради счетоводителите. Никаква жалост за тях! Не само на конвейера, но и тест пилоти на три цилиндрови двигатели трябва да ги пратят.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Mосквич ( преди 3 години )
    Безмисленото потребление, да се сменят колите често води до излишно производство и по-лошо качество
  • #1
    3 rate up comment 11 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Това може и да е някаква шега, но от личен опит знам, че повечето и то добри счетоводители трудно се справят с " мъжка" работа, защото тази професия изисква друга психомоторика, личностни качества и нагласи, които нямат допирни точки със силовите приложни техн.дейности.Света щеше да е едно много по-добро място за живот, ако управляваха счетоводителите! :))