IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск обяви: Tesla се продава на парче

Компанията ще продава лицензи за технологичните си разработки на всеки, който пожелае

Илон Мъск предложи на всички заинтересовани производители да се възползват от разработките на Tesla, като си купят лиценз за производството им. Анонсът дойде само няколко дни, след като компанията обвини конкурента си Rivian в технически шпионаж.


Tesla Model 3


Сега Мъск обяви, че компанията е готова да дава лиценз за доставки на силови агрегати, батерии и други компоненти, както и предоставянето на собствения й софтуер. Това се отнася и за системата за автопилот, която, трябва да се отбележи, многократно е доказвала опасността от нестабилната си работа.

Според компанията, благодарение на този подход, останалите участници в индустрията бързо ще се адаптират към новото технологично време, но в никакъв случай няма да пострадат от агресивните методи за потискане на конкурентите.


Илон Мъск


Мъск вероятно планира не само да печели пари, като дава под наем разработките на Tesla, но и напълно да "зариби" други производители с готовите си компоненти. Това ще осигури на технологиите на Tesla фактически монопол, и ще избегне риска от появата на противоречащи си технологични стандарти, особено в областта на автономното управление, коментират наблюдатели.

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Боро ( преди 3 години )
    Всяка трета новина за Тесла или Илон. Нямам идея какви пари се наливат в този ПР!
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    До 6 "едни от най добрите дизайнери, инженери и учени в света" - хайде малко по-леко... Просто бизнес моделът им е много по-различен от на другита автомобилни компании. Толкова години без печалба, тази година има благодарение на продаването на емисии. Ще гледаме и ще видим ще се спука ли този балон. Илон ме дразни, но се справя много добре. Според мен следващата важна стъпка е кой ще разработи нов тип батерия и кой ще притежава технологията
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Пропов ( преди 3 години )
    Не отдавна пича се изцепи че неговите технологии се подаряват само и само да тръгне тая еко... конглокенция, ли не знам даже как да се изразя. Доста странен тип, противоречиво и объркващо поведение. Ту гении, ту тарикат. Аз не бих се доверил да си возя семейството в негова кола.
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    ( преди 3 години )
    "Питата", в която са поместени 18650/21700 клетките, отделени една от друга с пяна и около които по канали като кръвоносна система тече охладителна течност, е най-сложната в автомобилния свят. И не само тя. Компановката мотор-инвертор, разход в кВтч/км, големия преден багажник, са все неща, където ги няма никъде другаде - има какво да се купува от американците и на какво да се учат всички.
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Доста тенденциозно написана статия. Личи си, че Цецко хейти Тесла.
  • #1
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    да се надяваме, че големите играчи в бранша няма да се хлъзнат по тая пързалка и простотиите на илончо ще виждат бял свят само в собствения му кошник