IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru приключи със сегашното BRZ

Новото поколение на спортното купе отново ще се прави с Toyota

Компанията Subaru обяви официално, че жизненият цикъл на купето BRZ приключва. Японският производител спира да приема поръчки за модела, като от конвейера в завода в Гунме ще слезе и неговият аналог – Toyota GT86.


Subaru BRZ


Засега няма яснота, какво ще представляват приемниците на двата модела. Наскоро от Toyota обявиха, че работят върху ново поколение на GT86, а сега от Subaru потвърждават, че следващият BRZ трябва да излезе в „най-близко време“.

Подробности за бъдещите спортни купета на двете марки не се разкриват, но вече е известно, че те ще бъдат изградени на глобалната платформа TNGA на Toyota. Задвижването ще бъде поверено на турбомотор с 4 цилиндъра – най-вероятно 2,4-литров двигател на Subaru. Това означава, че новите GT86 и BRZ ще получат по-висока мощност в сравнение със сегашните 205 к.с., доставяни от 2,0-литровия атмосферен агрегат.


Subaru BRZ


Двете компании предвиждаха, премиерите на спортните купета да се състоят през лятото на тази година, но пандемията от коронавирус и предизвиканата от нея криза със сигурност ще променят тези планове. По-вероятно е двата модела да бъдат показани в началото на 2021 година, а веднага след това да стартират и техните продажби.

Снимки: Subaru

0 от 500