IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini представи най-мощната кола в историята си

Essenza SCV12 ще излезе в ограничена серия от 40 бройки

Компанията Automobili Lamborghini представи най-мощната хиперкола в историята си. Тя носи името Essenza SCV12, като е разработена от спортното подразделение Squadra Corse и от дизайнерския Centro Stile. Автомобилът е предназначен за каране на писта и ще излезе в ограничен тираж от 40 бройки.


Lamborghini Essenza SCV12


Хиперколата е изградена на базата на модела Aventador SVJ, като е оборудвана с най-мощния мотор на италианската марка – атмосферен 6,5-литров V12, който благодарение на подобрената аеродинамика развива над 830 к.с. Изпускателната система с намалено съпротивление също помага за увеличение на производителността.

Задвижването е към задната ос, като се използва секвенциална скоростна кутия Xtrac. Окачването има специална настройки, гарантиращи по-добра устойчивост и маневреност на писта. Колата има джанти от магний – 19-цолови отпред и 20-цолови отзад, като те са „обути“ в състезателни сликове Pirelli. Спирачната система е на Brembo.


Lamborghini Essenza SCV12


Essenza SCV12 се отличава от моделите в клас GT 3 с по-високата си притискателна сила – 1200 кг при скорост 250 км/ч. На предния капа е поставен двоен въздухозаборник – същият като при състезателния Huracan, който насочва студения въздух към въздухозаборника на мотора и отвежда топлината от радиатора. Отпред има масивен сплитер, а отзад – двойно регулируемо антикрило.

Съотношението мощност/тегло е 1,66 конски сили на килограм, като се постига благодарение на използването на монокок от карбон. Каросерията се състои от три елемента, които при нужда лесно и бързо се заменят по време на състезание. В салона също е използван карбон, а правоъгълният волан с дисплей на него е вдъхновен от болидите във Формула 1.

Още снимки на автомобила - вижте в галерията:

За бъдещите собственици на Essenza SCV12 щаб-квартирата на Lamborghini в Сант'Агата Болонезе е подготвила хангар с отделни боксове, оборудвани с камери. Така с помощта на специално приложение колата ще може да се следи денонощно.

Снимки: Lamborghini

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    нЕкъв ( преди 3 години )
    Карбонов спойлер на Astra-та и вече ставаме 500 коня с газова уредба.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Пубертети колко щеш в тоя сайт
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    "джанти от магний" - май магний е на руски магнезий(Mg)А до 1 - е не знаеш ли - слагаш лепенка Remus на задното стъкло :-)
  • #1
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Коментатор ( преди 3 години )
    Брех, откога подобрената аеродинамика вдига мощността "...тмосферен 6,5-литров V12, който благодарение на подобрената аеродинамика развива над 830 к.с..." Аз с колко да подобря аеродинамиката на моето Клио 90 к.с, че да стане поне 200?А и 1.66 конски сили на килограм илзиза, че колата тежи точно 500 кила. Да не е обратното - 1.66 кг на конска сила?