IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG G 63 се превърна в снаряд

Версията на ателието PerformMaster може да си съперничи със суперколите

Германското тунинг-ателие PerformMaster представи своя програма за комплексна доработка на всъдехода Mercedes-AMG 63. Благодарение на нея, машината може да се мери като ускорение с някои суперколи.


Mercedes-AMG G 63


Серийният G 63 се задвижва от 4,0-литров V8 с два турбокомпресора, развиващи 585 к.с. и 850 Нм въртящ момент. Това позволява на тежкия всъдеход да се катапултира от място до 100 км/ч за 4,5 секунди. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 220 км/ч, а при поставяне на предлаганият като опция пакет AMG Driver’s package може да се достигнат 240 км/ч.

Експертите от тунинг-ателието са поставили по-производителни турбокомпресори, а също така са пренастроили и електронния блок за управление на двигателя. Така са получили мощност от 805 к.с. и 1020 Нм, което превръща всъдехода в истински снаряд. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4,0 секунди, максималната скорост е 260 км/ч.


Mercedes-AMG G 63


Доработките включват поставянето на аеродинамични елементи от карбон, като сред тях са разширени калници, модифицирани брони с преден и заден дифузьор, а също така и „козирка“ със светодиодни светлини в предната част на покрива и допълнителен спойлер на багажника.

Първите 8 клиенти на ателието, които си купят автомобила, ще имат възможност да се срещнат с пилота на колата за безопасност в шампионата на Формула 1 – Бернд Майландер. Той ще им даде някои съвети за управлението на автомобила, като ще ги повози на пасажерското място на неговия Mercedes-AMG GT4.

Mercedes-AMG G 63
Mercedes-AMG G 63

Снимки: PerformMaster

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Унуфрий ( преди 3 години )
    Как така кому е нужно? На тези, които искат да изпъкнат с колата си. Е, и в Калифорния или София ако нямаш G класа AMG, не вървиш.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Кому е нужно това? Да се опиташ да направиш спортна кола от кола за off-road. Светът е полудял - все повече виждаме как компаниите повдигат седан/хеч за да направят SUV и после тунерите се опитват да ги правят спортни