IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци показаха "Голямото куче"

По размери кросоувърът Haval DaGou е сходен с Nissan X-Trail и Mitsubishi Outlander

На автомобилния салон в китайския град Чънду брандът Haval, който е част от Great Wall Motors и се специализира в производството само на кросоувъри и всъдеходи) показа новия си модел - DaGou. Името се превежда от китайски като "Голямо куче". Автомобилът ще се появи на местния пазар в началото на зимата, а догодина и в други части на света, но вероятно под ново име.


Haval DaGou


Първоначално се предполагаше, че под бруталния външен вид на колата ще се крие кросоувър на рама, като при Haval H5. Оказа се обаче, че Haval DaGou има самоносеща конструкция и напречно разположение на двигателя. Моделът е изграден върху ново шаси с многораменно окачване отзад и McPherson отпред (същата платформа е и при третото поколение на Haval H6).

В същото време "Голямото куче" има подобен на всъдеход екстериор с неоцветени брони, масивни релси на покрива и разширители на колесните арки. По отношение на размерите моделът е в класа на Haval F7, Nissan X-Trail и Mitsubishi Outlander. Дължината му е 4620 мм, ширината е 1890 мм, височината е 1780 мм, а междуосието - 2738 мм. Оборудван е с пълна LED технология и има 19-цолови джанти.


Haval DaGou


Салонът на Haval DaGou разполага с виртуален приборен панел, широкоекранна мултимедийна система, двуетажна централна конзола и кръгъл превключвател на скоростите. Сред оборудването има електрическо задвижване на предните седалки, двузонов климатик, камери на 360 градуса и други полезни опции.

Още снимки на модела - в галерията:

Показана бе само базовата версия на Haval DaGou, оборудвана с 1,5-литров бензинов турбо двигател с мощност 169 к.с. Той работи в тандем с роботизирана скоростна кутия с два съединителя, чиито предавки могат да се сменят от лостчетата на волана, и задвижване на предните колела. По-късно ще се появи и версия с 2-литров турбо двигател от семейството 4N20, както и задвижване на всички колела със задно заключване на диференциала и режими за шофиране офроуд.

Снимки: Haval

0 от 500