IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi e-tron Sportback получи отлична оценка за безопасност

Електрическият кросоувър се справи с всички краш-тестове

Поредният сравнително нов модел на пазар – електрическият Audi e-tron Sportback, бе подложен на тестове за безопасност от американския застрахователен институт за безопасност на пътя (IIHS), като резултатите от тях бяха обявени официално.


Audi e-tron


Германският кросоувър на ток получава максималния резултат „2020 Top Safety Pick +”. За нея тестваният модел трябва да заработи оценки не по-лоши от „добър“ при проверката на здравината на каросерията в 6 зони. Той се тества при различни варианти на челен удар, на удар отстрани, натоварване на покрива, както и здравина на седалките и подглавниците.

Електромобилът на Audi се е справил с изпитанията успешно, като получава оценка „добър“ и за фирмените светодиодни фарове Matrix Design. Работата на автоматичната система за аварийно спиране пък оценена с „Превъзходно“. Тази технология разпознава пешеходци и велосипедисти при скорост до 85 км/ч, а други автомобили – при движение с до 250 км/ч.

От Audi побързаха да се похвалят, че това е поредният модел на марката, който получава високи оценки на тестовете за безопасност. През последната година с максимален бал бяха отличени e-tron, както и новите Audi A6 и A6 Allroad.

Снимка: Audi  

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Kaкъв кросоувър? ( преди 3 години )
    Това какво е, А6 на по-дълги пружини и с повече обвес? Поне 4х4 има ли, за да го кръстите "крос-оувър"?
  • #1
    2 rate up comment 4 rate down comment
    цена/километра ( преди 3 години )
    кажете цената /с екстрите, а не базово/ и колко /реално, или поне EPA/ километра може да измине, стига с този псевдо маркетинг!