IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Великобритания може да забрани бензина и дизела още през 2030 г.

Големите петролни компании в страната вече се готвят за промяната

До 10 години Великобритания може да забрани продажбата на автомобили с двигатели с вътрешно горене на територията на страната. Това заяви представител на компанията Royal Dutch Shell, според когото правителството на Борис Джонсън вече разглежда подобен вариант.


забрана


Сегашният план на властите е забраната за продажба на автомобили с бензинови и дизелови мотори да започне да действа през 2035 г. Идеята е до 2050 г. цялата транспортна система на Великобритания да премине към превозни средства с нулеви вредни емисии, като след този срок в страната няма да се движат автомобили с ДВГ.

Според Шинед Линч, главен оперативен директор на Shell за Великобритания, въвеждането на ограниченията на традиционните двигатели може да стане факт още в края на 20-те години, ако се залага на правилна политика и на стимули за купувачите. Ръководствата на големите петролни компании вече са наясно, че скоро потреблението на гориво ще спадне и това ще промени коренно автомобилната индустрия.


забрана


„Факт е, че трябва да обърнем сериозно внимание на съвременните електрически агрегати и да се приспособим към промените, които ни очакват. Изграждането на мрежи от зарядни станции, които да бъдат поставяни на бензиностанциите, е един от начините за постигане на това, но има и други проекти, по които работим“, обясни Линч.

Снимки: Autonews

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Тогава ще се увеличат емигрантите от арабския свят, като огладнеят, няма да има петрол долари!
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    А Бритиш петролиум какво добива, маргаритки ли?Двуличието е повсеместно!
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Да Европа не произвежда петрол, но пълни хазните с акциз върху него. Освен това не малка част от тока в Европа идва от руски газ, руски уран и по-малко, но все пак, руски въглища. Отделно какво правим с отработения уран - замитаме го под килима и се молим някое земетресение да не отвори хранилищата.
  • #5
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Шейха на Катар ( преди 3 години )
    Европа не произвежда петрол, захранва се от атомни електроцентрали, затова логично транспортът им е на ток. Недоволните да заповядат в Близкия Изток - ще работят на тръбопровод, ще карат бяла тойота и ще ядат пясък. Понякога и български домати по 29 долара килото.
  • #4
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Странно. Само не разбрах защо ще се забранява ДВГ, след като има конверсии на водород и то от английски фирми? По-екологично от горенето на водород няма, защото се отделя само вода, но нали трябва да се пропагандира лобизма и да се лъже.
  • #3
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Доналд Тръмп ( преди 3 години )
    Хах! Ама вие сега откривате Америка. То е решено и гласувано от Европейската комисия. Крайният срок за цяла Европа е 2050. Тогава ще бъде окончателно и завинаги забранена продажбата на коли на бензин и дизел. Много преди това обаче никой няма да ги купува. Така както днес никой не купува видеокасети с лента.Но който го влече, може да се изнесе към Свазиленд и Камбоджа
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    иво ( преди 3 години )
    те САЩ щото ще им разрешат, глууупости да има пълнеж в новините.
  • #1
    9 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    абе направо утре да ги забраняват, що ще чакат до 2030... па да видим какво ще стане...