IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo се отказва от основен модел

Седанът S60 ще бъде пенсиониран въпреки стабилните си продажби

Шведският производител Volvo се готви да спре производството на един от най-популярните си модели – луксозния седан S60, който най-вероятно ще изчезне завинаги от гамата на компанията, съобщават медиите в скандинавската държава.


Volvo S60


Моделът се появи на пазара през 2000 г., а през 2019 г. излезе третото му поколение. Представители на Volvo обаче твърдят, че производството на S60 ще бъде прекратено много скоро. Причината за това е тежкото положение на автомобилната индустрия заради пандемията от коронавирус, която създаде огромни проблеми с доставките на оборудване от външни компании.

На фона на тази картина Volvo S60 се превръща в доста нерентабилен модел, но все още не е определена крайната дата за спирането му. Важен факт и за евентуалното пенсиониране на луксозния автомобил е и потребителският интерес. Все повече клиенти се ориентират към кросоувърите и всъдеходите, докато седаните остават на заден план.


Volvo S60


Любопитното е, че моделът продължава да се радва на интерес от страна на купувачите. Статистиката за първите 6 месеца на годината показва, че глобалните продажби на S60 са се увеличили, но това се отнася за по-малките пазари. На двата най-големи пазара в света – Китай и САЩ, спадът е с 25%. Затова и в компанията ще изчакат още няколко месеца и ако интересът към седана не се възвърне, което е малко вероятно, той ще бъде пенсиониран.

Снимки: Volvo

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Това 5 цилиндъра мотор е много скапана работа трябва да са на четно число цилиндрите.
  • #3
    22 rate up comment 0 rate down comment
    Тъжно ще е ( преди 3 години )
    Мотора и автомата никога не са отваряни, цялата колата свети, до година става на 20 години, а компресията и в 5-те цилиндъра е 12.6
  • #2
    23 rate up comment 0 rate down comment
    Тъжно ще е ( преди 3 години )
    Моето S60 e 2001 г карам го оъ 1 година наследство от дядо ми. Той го купи лятото на 2002 чисто ново от Мото Пфое с Т5 мотора, и най-високо ниво на оборудване. Бяла кожа, подгреви, памет на седалките, регулиране на волана, прибиране на огледалата, шибедах, вече 18 години колата е всеки ден по улиците на София, никога не ни е предала, никога не ни е оставила на пътя, газ никога не и е слагана. До година става на 20 години, в момента е на 390к километра, няма точка ръжда.
  • #1
    22 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    би било жалко, S60 беше в предишните поколения, както и в текущото страхотен автомобил. Дефиницията за седан, такъв какъвто трябва да е