IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes EQS ще има пробег от 700 километра

Постижението на седана е колкото на прототипа, разкри шефът на Daimler

Събранията на акционерите не са особено вълнуващи събития, но от дългите изказвания на изпълнителните директори понякога изчакат сочни подробности. Поради коронавирусната пандемия, годишното събрание на акционерите на Daimler този месец бе нетрадиционно - проведе се онлайн. Шефът Ола Калениус говори за това как епидемията от COVID-19 е повлияла върху продажбите на автомобили, а после премина към по-интересни неща.


Mercedes EQS


След като даде предварителни подробности относно дебюта на Mercedes S-Class W223 през септември, изпълнителният директор на Daimler насочи темата към EQS. Той повтори, че това ще бъде кола, разработена от самото начало като EV, а не електрическа конверсия на следващото поколение S-Class. Подобно на концепта, представен през 2019 г., производствената версия на седана ще има пробег от 700 км, благодарение на батериите, произведени в завода на компанията в Щутгарт-Унтертюркхайм.

Още снимки на модела - в галерията:

Заслужава да се отбележи, че обхвата, споменат от Калениус, се основава на Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP), която е далеч по-реалистичен от New European Driving Cycle (NEDC), когото замени през септември 2018 г. Както обаче показва историята досега, еквивалентният рейтинг на EPA вероятно ще бъде по-нисък.


Mercedes EQS


Tesla Model S Long Range Plus е обявен за първият истински електрически автомобил с над 400 мили пробег в САЩ, като официално му приписват 402 мили (642 километра) според EPA. Остава да видим дали Mercedes EQS ще успее да надмине това постижение. Засега Model S, който се предлага с най-дълъг пробег в Европа, изминава 379 мили (610 км), измерени по цикъла WLTP.

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    vw ( преди 3 години )
    ще ще ще ..
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 9 ( преди 3 години )
    Миналата седмица говорих със собственик н p85d. Лични впечатления - 420-450 километра извънградско с 100-110 км/ч не са проблем. Зимата в града падал пробега доста заради отоплението.
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Точно така е в немските сайтове съм чел само шльокавици за Теслите, нищо добро! Интересно ми е като почнат да бълват коли от берлиската фабрика немците и за тях ли ще казват че не стават :))))
  • #4
    1 rate up comment 5 rate down comment
    dnak ( преди 3 години )
    Теста е по EPA (американската организация). От телса доста поработиха за да изкарат такъв електромобил....по скоро гледай какво не е наред в немския тест! Да не забравяме че американците изкараха кирливите ризи на дизела на ФВ! Ако чакахме немците още щяхме да смучем сажди които се простират до 10м. над земята. Просто немците лъжат от доста години за много неща, а най вече че произвеждат много качествени коли, което не е така!
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Императорът ( преди 3 години )
    1: Ами на двойна цена, това е Мерцедес, това е КЛАСА !!!! Класата струва пари. Пред тая лимузина бричките на Мъск приличат на нещо сглобено набързо в нечий гараж, горе-долу както и си е.
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    ( преди 3 години )
  • #1
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Сигурен съм че ще бие теслата на пробег.......но на дваойна цена :))))